HURMMM….TAK TAHU BAGAIMANA CARA “PUKAU” ORG JADI CUSTOMER KITA? MAHU SAYA KONGSIKAN RAHSIANYA? BACA SAMPAI HABIS….

​​Jadi yang terawal untuk dapatkan
artikel - artikel terbaru!

Isikan butiran anda dibawah untuk dapatkan artikel dan tips tips berkaitan komunikasi dengan PERCUMA.

Mengenai Penulis

Mohd Rizal Bin Abd Rashid merupakan Guru Komunikasi Berpengaruh Malaysia yang berpengalaman selama 20 tahun dalam bidang komunikasi berpengaruh.

Beliau mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

}

13 Mar 2017

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” counts=”true” counts_num=”0″ total=”true” outer_color=”dark” network_names=”true”]

0

Ok, saya nak tanya, apa yang anda akan lakukan bila nak jual produk, servis ataupun idea anda?……bagaimana caranya anda buat orang yang kat depan anda confirm beli dgn anda? ini teknik ‘pukau’ yang halal hehe
.
.
“Saye biasanya macam ramai2 orang lah, tuan….kita cakap ape kelebihan produk dan berapa harganya….tapi betul ka cara tu tuan??? Sbb biasanya dlm kuota 20 orang yang saya jumpe, hanya 5 orang je yg beli…ka ada cara lain tuan?”
.
.
Owh buat gitu ka….boleh je, tapi tak berapa puas hati lagi tu….kurang efektif….nak lagi menyegat??
.
.
“Aih, mestilah nak tuan….bagaimana tu????…..ajarlah tuan…..”
.
.
Ok, baca dan fahami  5 POWER PITCH ini…..
.
.

1

1)HIGHLIGHT MASALAH
.
.
Bila mula-mula nak convince orang supaya orang beli barang dengan kita….kita kena kenal pasti dan highlightkan masalah mereka.
.
.
Cuba bincang sekali dengan mereka…boleh buat mereka “muhasabah diri” apa masalah mereka.
.
.
Orang yang ada masalah ni kadang-kadang ada yang memang tahu apa masalah yang mereka hadapi dan ada jugak yang tak tahu pun yang mereka ni ada masalah….
.
.
Yang paling terbaik, masalah tu, mereka sendiri yang cakap kat kita…
.
.
So tugas kita guide mereka….maybe boleh tanya soalan ka….
.
.
Yang penting first step ni biar masing2, mereka dan kita nampak apa masalahnya….
.
.

2

2)KRITIKALKAN MASALAH
.
.
Yes, bila dah nampak apa masalahnya, jangan berhenti di situ, next step adalah kita kritikalkan lagi masalah….
.
.
“Tuan, macamana nak kritikalkan tu???
.
.
Ok, senang je…boleh ajak mereka berfikir ape akibatnya kalau masalah tu tak diselesaikan….
.
.
Ingat yang pertama,,kaitkan impak negatif masalah itu terhadap diri mereka, coz orang kadang-kadang buat macam biasa je kalau masalah tu tak ada kaitan dengan diri sendiri, betul kan…..dan maybe boleh jugak kaitkan dengan keluarga dan environment sekeliling.
.
.
Kalau nak tambah strong lagi, cuba ajak mereka untuk bayangkan bagaimana keadaan mereka 3 @ 5 tahun akan datang kalau masalah ni tak dibendung bermula sekarang…
.
.
Dan jugak bayangkan alangkah baiknya kalau masalah ini dapat diatasi hari ini.
.
.
Yg penting kacau emosi mereka biar mereka jadi takut dan gelisah dengan masalah ini…
.
.

3
3)BERIKAN SOLUSI
.
Ok, bila mereka dah takut, resah, gelisah,,,time ni lah masa untuk kita jadi “Hero”..huhu..
.
.
Kadang2…yang paling dasyat, mereka sendiri yang akan tanya kita macamana nak selesaikan masalah itu..lagi senang kerja kita..
.
.
So, apa tunggu lagi…masa ni lah kita suggest formula dan cara atau strategi yang perlu digunakan oleh mereka…mereka pun ter pukau and then masa nak last-last kita explain, terus highlight kita punya produk, servis….
.
.
Buatkan mereka nampak kita lah Hero yg mampu membantu…
.
.
Amacam???
.
.

4
4)TONJOLKAN RESULT DAN BENEFIT
.
.
Pada stage ini, untuk tambahkan lagi keyakinan mereka, kita bagi result orang yg telah guna kita punya produk/servis…ataupun kite biasa panggil dgn perkataan “testimoni”…
.
.
Klau ade testimoni daripada orang yang famous atau berautoriti lagi bonus utk kita……
.
.
Kita jugak kena highlightkan apa benefit, kelebihan yg dia akan dapat….
.
.
Pada stage ni buatkan dia lebih yakin kat kita dan teruja untuk beli dgn kita…
.
.

5

5)CALL TO ACTION
.
.
Lastly, selepas mereka dah betul2 berhajat utk guna produk/servis kita, jangan lepas macamtu je, rugi lerrr…
.
.
Pastikan kita maklum kat mereka bagaimana mahu beli dgn kita
.
.
Pastikan jugak cara yg kita beri itu memudahkan mereka…takut, kalau complicated sangat membuatkan mereka menangguhkan pembelian…
.
.
Satu lgi time ni jugak, kita kena masukkan unsur scarcity dan limited edition…
.
.
Contohnya kita cakap “ Brg ni tinggal 10 lg,,sangat terhad…sape cepat die dapat” ataupun “Brg ni untuk 20 org pertame je utk kite bg special price”…Ini akan membuatkan mereka terus bertindak..
.
.
Btw, keseluruhan step ini, semuanya perlu kite mainkan emosi bakal customer kita, baru mengancam… macam kena pukau sahaja kan.
.
.

Anda Mungkin Meminati Tajuk Tajuk Ini…

Apa Pendapat Anda Tentang Artikel Saya Ini? Berikan Komen Anda

0 Comments