Teknik Ampuh Pengaruhi Team Untuk Setia

pengaruhi

Mengenai Penulis

Mohd Rizal Bin Abd Rashid merupakan Guru Komunikasi Berpengaruh Malaysia yang berpengalaman selama 20 tahun dalam bidang komunikasi berpengaruh.

Beliau mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

}

28 Jun 2021

”..Kerja seorang leader ialah perlu pengaruh orang ?..”

”..Alamak macam mana nak buat?..”

Salam Champions ! selamat kembali ke blog Rizal Rashid. Dan dalam artikel kali ini kita akan bincangkan tentang teknik ampuh untuk team kita setia dan bekerja dengan baik bersama kita.

Berapa ramai diantara anda jika saya bertanya anda tentang soalan ini,

siapakah guru bisnes no.1 di Malaysia?

Apakah gambar yang keluar dalam minda anda?

Kalau saya Tanya pula siapakah pakar motivasi yang hebat di Malaysia?

Agak-agak muka siapa yang muncul di kepala anda?

Kalau saya Tanya anda lagi makanan (fast food) yang menjadi kegemaran anda?

Saya tertanya-tanya apakah makanan fast food yang “Pop-up” dalam fikiran anda?

So sebenarnya kalau anda perasan jika sebut sahaja nama seseorang atau nama makanan fastfood semua orang teringat perkara yang sama bukan?

So inilah yang dikatakan sebagai The Power Of Influence yang telah membuatkan kita semua teringat produk atau servis mereka sehingga  terbenam dalam fikiran kita.

Yang lebih power adalah apabila ianya menjadi sebutan harian di bibir setiap orang.

Wow!!! Ini sangat luarbiasa.

Saya yakin dan percaya setiap yang terjadi pastinya bukan kebetulan tetapi ada sains disebaliknya.

Mungkin anda tertanya-tanya apakah sains atau rahsia disebalik produk atau servis mereka ini sehingga selalu menjadi sebutan orang ramai?

Berapa ramai yang nak tahu?

Pastikan anda membaca sampai habis.

Antara rahsia besar syarikat-syarikat yang terkemuka di dunia ini adalah mereka menggunakan “Priming Method” yang mana teknik ini dikatakan sangat ampuh sehinggakan produk atau servis mereka ini tenggelam dalam minda separa sedar pelanggan mereka.

Dan yang paling menarik adalah pelanggan mereka terus menjadi orang yang setia membeli produk mereka.

Anda sebagai seorang leader pastinya mahukan team atau staff anda setia bukan?

Jadi anda juga boleh menggunakan “Priming Method” supaya staff anda kekal SETIA dengan anda.

Tapi sebelum mahir dalam teknik ini, anda perlu mahir ilmu komunikasi. Bercakap dengan yakin dan berpengaruh akan membuatkan staff, team  agen dan pelanggan anda trust dan percayakan anda.

Kemahiran ini bukanlah rumit, boleh dipelajari dan kami dah bantu ramai bisnes owner yang mampu berubah menjadi lebih baik, daripada tak berani bercakap dihadapan kini siap buat kelas mengajar ratusan orang dihadapan. Semua ini ada proses dan teknik untuk pelajari ilmu komunikasi berpengaruh.

Saya ada kongsikan teknik & skill nya di dalam program saya ‘Speak With Confidence‘ yang saya adakan secara online. Ini ialah program signature yang telah saya anjurkan sejak 2018 lagi dan telah membantu ribuan peserta untuk upgrade skill dan kemahiran mereka dalam ‘komunikasi berpengaruh’

speak 2021

Antara modul yang bakal anda pelajari ialah:

[1] – STRATEGI BINA KEYAKINAN DENGAN MUDAH – Bagaimana nak membina keyakinan dengan mudah, saya kongsikan teknik yang telah bantu ramai student student saya sebelum ini.

[2] – TEKNIK IMPROMPTU SPEECH – Bagaimana jika tiba-tiba kita diminta berucap atau menyampaikan sesuatu dihadapan? Ada cara dan teknik yang saya kongsikan dalam modul ini yang akan beri anda ilmu power. Insya Allah

[3] – TEKNIK MENGETAHUI FAHAM KE TAK? – Ini ialah teknik untuk kita tahu dan faham samada ilmu, presentation atau sharing yang kita sampaikan dapat diterima atau tidak mesej nya. So modul ini akan bantu anda.

Dan banyak lagi modul sepanjang sehari program ini berlangsung. Teknik – teknik yang penuh dengan teori, praktikal serta actionable yang anda boleh terus praktikkan.

Info lanjut disini —> SPEAK WITH CONFIDENCE

Investment ilmu untuk ke program ini juga sangat berpatutan dengan tawaran RM17 sahaja untuk 100 orang pertama mendaftar.

Terima Kasih dan semoga bermanfaat. Antara artikel lain untuk bacaan anda.

Ikuti saya di sosial media untuk lebih banyak tips, perkongsian dan perkembangan disana, Klik –> RIZAL RASHID

Anda Mungkin Meminati Tajuk Tajuk Ini…

Apa Pendapat Anda Tentang Artikel Saya Ini? Berikan Komen Anda

0 Comments