e-Book

5 TIPS MENJADI LEADER BERPENGARUH DALAM KOMUNIKASI.

Ebook terbaru daripada Rizal Rashid menghimpunkan 5 tips, teknik dan strategi untuk menjadi leader, ketua, bos dan CEO yang berpengaruh dalam komunikasi. Segala strategi dan informasi yang dihimpunkan dalam ebook ini adalah dari pengalaman, pembelajaran dan pemerhatian serta result dari pelajar-pelajar yang pernah hadir dan belajar. Semoga anda juga mendapat manfaat.

mengenai e-Book ini.

5 tips menjadi leader berpengaruh dalam komunikasi ialah satu E-book yang memfokuskan kepada seorang leader atau ketua. Tidak kiralah anda seorang leader di sektor kerajaan mahupun sektor swasta ataupun leader dalam bisnes, organisasi atau pasukan anda, ianya satu e-book yang sangat berguna jika anda membaca dari awal sehingga ke muka surat yang terakhir.

Ianya adalah E-book yang mempengaruhi dalam konteks komunikasi. Saya sangat yakin leader diluar sana mencari-cari cara atau tips atau teknik bagaimana untuk mempengaruhi orang di bawah anda supaya mereka bersetuju dengan anda. Dan yang paling menarik adalah apabila anda menyampaikan sesuatu idea serta pandangan, mereka berkata ‘yes” kepada anda, Saya teringat definisi “influence” atau mempengaruhi yang telah dikeluarkan oleh seorang Professor Emeritus of Psychology and Marketing di Arizona State University, Dr.Robert Cialdini iaitu bila kita bercakap orang akan setuju dengan kita dan bila kita bercakap orang akan kata “ya” pada kita.

What’s inside

^

Kisah seorang leader yang sangat berpengaruh

Saya kongsikan sebuah cerita benar yang berlaku yang telah membentuk staf yang baik dan mengikut arahan.

^

6 proses dalam komunikasi

Ini adalah asas atau fundamental untuk memahami komunikasi dengan lebih baik. Saya kongsikan dalam ebook ini secara exclusive.

^

berhubung dengan diri dan pencipta

Ini adalah salah satu terapi dalam komunikasi untuk pastikan diri kita sentiasa berjaya menjadi leader yang baik.

^

leader adalah source of energy

salah satu yang semua leader wajib tahu adalah mereka ialah punca tenaga sesebuah organisasi. Energy yang baik dari seorang leader akan memercikkan api semangat dan tenaga seluruh pasukan.

^

Bertanya soalan gaya leader berpengaruh

Untuk menjadi leader yang berpengaruh, teknik bertanya soalan juga perlu anda kuasai.  Saya kongsikan didalam ebook ini bagaimana teknik soalan yang betul akan mendapat jawapan yang betul. Ini sangat penting untuk leader.

5 topik . 39 muka surat . padat dengan ilmu bermanfaat

Siapa rizal rashid.

Mohd Rizal Bin Abd Rashid merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.
Beliau mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Beliau merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia. Hasil dari berguru dengan ramai individu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya, ‘success led by the power of communication’

Beliau merupakan founder dan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker-speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

muat turun sekarang! lengkapkan informasi berikut.

Sila check email selepas mengisi untuk terus muat turun dan baca ebook ini!

Sebarang pertanyaan mengenai ebook ini, boleh terus berhubung dengan team kami ditalian 019 885 7600