intensif STI2020

speak to influence

Grow your career & business

Program 3 hari dengan konsep ‘Teori‘ dan ‘Praktikal‘ yang bakal peserta lalui dengan 10 modul utama yang terbukti telah membantu ramai alumni STI sebelum ini menjadi seorang komunikator berpengaruh!

Tinggal 3 50 seat terakhir

SPEAK TO INFLUENCE BAKAL BERLANGSUNG..

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

NAK IMPROVE & UPGRADE SKILL KOMUNIKASI BERPENGARUH?

Perhatian khusus untuk mereka yang nak upgrade skill komunikasi menjadi lebih baik, berkredibiliti, senang nak pengaruhi orang lain, anda cakap sekali je semua ikut, nak pengaruhi client, vendor dan customer pun senang. Speak To Influence adalah kelas yang anda kena hadir dan belajar!

Ramai mengadu susah nak pengaruhi orang, staff, client, agent, team, orang dibawah anda dan macam-macam.

  • Jumpa orang baru, mesti krik krik krik, tak tahu nak borak pasal apa, ish ada cara ke Tuan?

  • Anda cakap A, orang buat B, tak ikut apa yang anda sampaikan. Masalah diorang ke masalah saya?

  • Staff/Team/Agent susah nak ikut dan dengar arahan, tak respect pun kat saya.

  • Saya ni cakap berterabur, kejap point ini, kejap point itu. Mungkin sebab tu audiens jadi tak fokus.

  • Saya kalau beli barang, memang tak nego sebab tak pandai la Tuan. Macam mana eh?

Dan banyak lagi yang kami jumpa masalah-masalah yang sangat relate dengan komunikasi. Belum lagi yang gugup nervous depan client, bila present habis caca merba.

 

Hampir 10 tahun dalam bidang ini, masalah komunikasi ini memang ada caranya yang penting anda kena belajar, alami dan praktis. Dalam Speak To Influence anda akan breakthrough banyak perkara dan yang paling best anda akan dapat lesson dari sestiap sesi. Insya Allah

Ilmu yang diperolehi juga bukan lah ‘omong kosong‘ ilmu yang bakal anda pelajari ialah ilmu yang proven, yang dah dicuba oleh World Class Speaker dan saya sendiri serta case study yang real dan proven.

infoRmasi penting ‘STI 2020’

tempat

Avenue Garden Hotel Bangi

tarikh

4, 5 & 6 September 2020 | Jumaat, Sabtu & Ahad

}

masa

8.30 Pagi Hingga 6.00 Petang

10 ‘premium’ modul ‘speak to influence’

4 steps Science of influencing people

  • Apakah kaedah untuk mempengaruhi orang sekeliling yang berlainan umur, jantina, status dan personaliti.
  • Bagaimana untuk memulakan komunikasi dengan orang yang baru kita jumpa.
  • Bagaimana untuk mengenalpasti apakah soft spot (titik lemah) seseorang individu dan akhirnya mereka akan dapat dipengaruhi.

Sensory and behaviour

  • Bagaimana untuk mempengaruhi pelanggan.
  • Bagaimana untuk mempengaruhi audien
  • Bagaimana untuk mempengaruhi majikan
  • Bagaimana untuk mempengaruhi orang sekeliling

Personaliti

  • Bagaimana untuk mengenali pasangan
  • Bagaimana untuk mengenali personaliti staff dan majikan
  • Bagaimana untuk meningkatkan imej professional dan karisma

Expectation, Value and Need

  • Bagaimana membina team yang setia
  • Bagaimana mengenalpasti atau filter team yang sesuai untuk kita.
  • Bagaimana untuk menjadi leader/ketua yang boleh mempengaruhi anak buah.

Rules of colors and accessories

  • Bagaimana mengenalpasti warna yang sesuai untuk kelihatan berkarisma
  • Bagaimana untuk menonjol di kalangan orang lain dengan padanan warna
  • Bagaimana teknik agar kelihatan mudah didekati
  • Bagaimana mengenakan aksesori untuk wanita dan lelaki agar kelihatan segak dan berkarisma

Rules of Persuade

  • Bagaimana membuatkan orang bertindak segera ( tidak berlengah )
  • Bagaimana membina ayat call to action.
  • Bagaimana untuk memastikan pelanggan kita bertindak sekarang
  • Bagaimana teknik untuk membuatkan staff kita bertindak segera

Rules of influence

  • Bagaimana untuk mengubah mindset staff
  • Bagaimana untuk menjual tanpa menjual
  • Bagaimana untuk mengubah persepsi dan mempengaruhi orang sekeliling

Law of negotiation

  • Bagaimana untuk berunding untuk mendapatkan harga lebih rendah daripada yang ditawarkan
  • Bagaimana untuk menukar strategi negotiation sekiranya penjual masih belum menurunkan harga
  • Bagaimana 9 teknik negotiation yang akan menjimatkan duit anda.
z

Our voice Our Assets

  • Apakah suara yang digunakan untuk menyampaikan mesej mesej penting.
  • Bagaimana menjadikan suara yang kedengaran biasa menjadi sedap didengar
  • Bagaimana untuk mengenalpasti tone suara yang sesuai untuk memujuk dan mempengaruhi.
  • Apakah faktor faktor orang terkesima apabila orang mendengar suara kita
  • Bagaimana membuatkan orang mendengar mesej yang ingin kita sampaikan
h

Structure Your Message

  • Bagaimana untuk menstrukturkan mesej supaya mudah difahami
  • Apakah faktor yang membuatkan orang ingin bercakap dengan anda
  • Bagaimana untuk mengenalpasti orang sekeliling anda faham dengan apa yang anda telah katakan.

modul bonus!

Kami percaya komunikasi ini melibatkan verbal & non-verbal dan disebabkan itulah kami selitkan modul Bonus khas untuk bantu anda dari segi imej dan persona. Kami gabungkan Imej, pemakaian dan penampilan dengan komunikasi supaya anda kelihatan lebih berkredibiliti tinggi dan kelihatan berpengaruh dihadapan staff, team, client mahupun customer anda. 

apa kata alumni speak to influence?

Puan Saurah Awee merupakan seorang Master stokis bagi produk Jamu Ratu Malaya dan sangat serius dalam menuntut ilmu. Pada awalnya datang dan belajar memang mempunyai masalah yang sangat besar dalam komunikasi dan akhirnya selepas hampir setahun dibentuk oleh Rizal Rashid, akhirnya beliau berjaya bercakap dengan konfiden dan sangat menyakinkan. memang Terbaik!

Saurah Awee

Business Owner

Tuan Nizam Khan atau mesra di panggil #CikguRimau merupakan seorang individu hebat dan penting membantu syarikat Ade Azhar trading membesarkan legasi perniagaan.

Menjadi trainer/coach kepada ramai remaja dan golongan belia yang nak terlibat dalam bidang jualan telah menyebabkan skil dan kemahiran komunikasi berpengaruh sangat penting bagi beliau. 

Nizam Khan

Ade Academy

Dr Norra merupakan seorang Dr Perubatan dari sebuah Hospital Kerajaan di Kuantan.

Sebagai seorang ketua bahagian disebuah bahagian yang sangat penting, kepimpinan dan kemahiran komunikasi sangat diutamakan dan beliau tidak berfikir panjang dan terus berguru dengan Rizal Rashid untuk UPGRADE skill komunikasi beliau.

Dr Norra Harun

Dr Perubatan

nak dapatkan offer speak to influence?

Daftar ‘waiting list‘ dengan mengisi detail diruangan berikut jika anda nak dapatkan info dan promosi terawal untuk next program Speak To Influence 2020








siapa rizal rashid

Rizal Rashid ialah seorang communication coach, author dan international speaker yang terkenal di Malaysia. Seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Beliau mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Hasil dari berguru dengan ramai individu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya, ‘success led by the power of communication’. Jadi sekiranya kita nak berjaya dalam apa sahaja bidang, komunikasi adalah salah satu kuncinya.

Beliau merupakan founder dan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker-speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskandar, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi. Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV AL Hijrah dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘Komunikasi Berpengaruh’ kepada ramai orang di luar sana.

Beliau juga merupakan Co-Founder bagi MDC Asia Link Berhad dan juga telah dilantik menjadi Pensyarah Adjunct di Universiti Teknologi Petronas dalam subjek Corporate Communication.

AS SEEN ON

DR annshafeera ibrahim

persona expert | physiologist

Dr Farrah Shafeera @ Ann Ibrahim merupakan seorang Persona Expert yang tidak asing lagi di Malaysia. Memperolehi pengiktirafan profesional sebagai Perunding Imej Profesional Bertauliah dan Certified Dining Etiquette Consultant, beliau telah membantu transformasi imej ramai golongan professional, korporat dan pemilik bisnes.

Bergelar seorang pensyarah kanan sepenuh masa di UiTM dalam bidang Fisiologi tidak menghalang beliau untuk komited memberikan sentuhan ajaib dalam membina persona dan jenama diri buat klien beliau dari pelbagai latar belakang.

Beliau memperoleh ijazah pertama di Universiti Malaya sebelum melanjutkan pelajaran di dalam bidang Fisiologi Perubatan di Fakulti Perubatan, Universiti Kebangsaan Malaysia. Kecemerlangan akademik beliau terserlah apabila dianugerahkan Ijazah kedoktoran (PhD) dalam bidang Fisiologi daripada Monash University.

Beliau begitu utuh berpegang kepada prinsip ‘setiap individu perlu menguasai etiket dan mempamerkan imej yang baik’. Justeru, beliau ingin terus berkongsi agar lebih ramai lagi dapat mempelajari skil ini.

Merupakan antara speaker utama dalam Seminar Now Everyone Can Speak (NECS) yang dikenali seminar komunikasi terbesar di Malaysia semenjak 2013. Beliau turut aktif berkongsi pengalaman di universiti-universiti dan sektor korporat dalam dan luar negara.

Memiliki pengalaman yang luas, ditambah dengan minat mendalam dalam bidang persona, imej dan etiket, Dr. Annshafeera Ibrahim kini dikenali sebagai antara Perunding Imej yang cukup versatil dan memiliki kredibiliti tersendiri.

BERAPA NILAI INVESTMENT UNTUK HADIR KE PROGRAM STI 2020?

Program 3 hari ini merupakan kelas Intensif yang penuh dengan sesi teori dan praktikal dan telah membantu ramai alumni dan peserta yang hadir improve dengan banyak Alhamdulillah. Pada awalnya kami nak buka pada harga yang tinggi kerana nilai ilmu dan case study sememangnya real dan terbukti so mudah untuk anda balik, apply dan praktiskan ilmu-ilmu yang mana anda praktikalka juga ketika kelas, sangat membantu Insya Allah!

Harga asal untuk hadir ke Program 3 hari bersama Rizal Rashid dan ada Extra Bonus lagi bersama Dr Annshafeera Ibrahim yang sangat best dan padat dengan ilmu ini bernilai lebih RM3336.

Kami berikan juga Bonus-Bonus (Anggaran RM1992.5) istimewa berikut

Berapa nilainya untuk program ‘Speak To Influence‘ selama 3 hari ini? Kami tak akan jual dengan harga RM3336 (walaupun nilai ini sangat layak dengan result yang dah kami dapat) tapi kami nak berikan offer luar biasa untuk anda. Harga kami buka cuma RM1998.

1pax rm1992.5

Tinggal 5 40 seat terakhir

ada sebarang pertanyaan?

hubungi pegawai khidmat pelanggan kami.