Seminar Komunikasi Berpengaruh No-1 di Malaysia!

seminar bercakap dengan yakin 2024

Khusus untuk profesional, sektor awam & swasta, founder atau pemilik perniagaan serta usahawan “fulltime/partime” !!

KHAS untuk anda yang nak belajar Rahsia Terbesar untuk bercakap dengan konfiden, berjaya buang rasa takut dan dapat menyampaikan sesuatu dengan penuh keyakinan, berstruktur dan akhirnya berjaya pengaruhi orang lain dan capai apa yang anda inginkan!!

Harga tiket sudah masuk ke nilai #LASTCALL . Sangat limited, jom daftar sekarang !

Seminar SPEAK WITH CONFIDENCE Februari BAKal berlangsung

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“Conquer Your Fear. Sell Your Dreams. Achieve Your Destiny

harga seminar bercakap dengan yakin 2024
harga seminar bercakap dengan yakin 2024

“Conquer Your Fear. Sell Your Dreams. Achieve Your Destiny

MAKLUMAT PENTING SPEAK 2023

24 & 25 FEBRUARI 2024
(SABTU AHAD)

GOLDEN CHERSONESE, MAJU JUNCTION , KUALA LUMPUR

08.30 PAGI HINGGA 05.00 PETANG

BONUS – BONUS YANG DITAWARKAN

Tiket masuk ke program Speak With Confidence selama 2 hari pada 24 & 25 Februari 2024 ini dari jam 8.30 pagi – 5.30 petang bernilai RM997 untuk 2 hari.

Kami berikan Exclusive buku nota idea untuk anda tulis dan catatkan segala ilmu yang anda pelajari dan dapatan untuk simpanan anda bernilai RM39.

Sesi Eksklusif Online class ini akan diadakan selepas program Speak yang akan diseliakan sepenuhnya oleh Tuan Rizal Rashid. Anda boleh tanya soalan atau apa sahaja untuk mendapatkan lebih kejelasan terutama berkenaan konten atau modul dalam program SPEAK. Sesi yang patut anda ambil kesempatan sebaiknya untuk belajar bersama Tuan Rizal yang Bernilai RM1297 seorang.

Kami berikan workbook eksklusif SPEAK yang akan membantu anda belajar dengan lebih baik dengan bantuan workbook ini. Workbook berwarna ini akan membantu anda memahami & menyalin setiap konten yang dipelajari dengan lebih mudah & berstruktur bernilai RM97 sebuah.

Koleksi 4 Ebook Rizal Rashid juga akan diberikan kepada anda bernilai RM997. Ini 4 tajuk ebook yang bakal anda baca nanti:-

1 – Ebook Komunikasi Gaya Endemik.

2 – Ebook 4 cara berkomunikasi dengan orang yang sedang marah.

3 – Ebook 5 beza cara lelaki dan wanita berkomunikasi.

4 – Ebook How To Build Confidence While Speaking.

Kami berikan juga koleksi 20 video Exclusive Tuan Rizal Rashid pelbagai tajuk dan topik untuk anda belajar. Video – video Rizal Rashid ini exclusive & premium konten dan insya Allah akan beri banyak manfaat dan input kepada anda yang bernilai RM1297

harga exclusive promo speak
harga seminar bercakap dengan yakin 2024

KEDUDUKAN TEMPAT DUDUK

Adakah anda mempunyai masalah komunikasi seperti berikut:-

Tidak berkeyakinan bercakap dan berkomunikasi dihadapan orang ramai.

Gugup dan tidak berani apabila diminta berucap secara spontan

Tak tahu sama ada orang faham atau tidak tentang apa yang kita perkatakan

Nervous dan Gugup apabila bercakap dihadapan staff, team mahupun client.

Tiada idea nak bercakap / berborak apabila bertemu dengan orang baru.

Tak tahu cara nak pengaruhi audiens/staff dengan teknik yang mudah dan betul.

Bila bercakap, tiada point dan berterabur hingga diri sendiri pun tak faham apa yang disampaikan.

Pening nak fikirkan idea untuk bercakap dengan team/customer supaya mereka dengar arahan anda.

JIKA YA ANDA ALAMI SEMUA INI, TAKKAN ANDA NAK BIARKAN TERUS TERJADI?

❌ Staff / Team tak respect pun anda. Yelah, cakap pun tak confident, macam mana nak respect.

❌ Client dan pelanggan semua lari. Buat presentation produk atau servis pun tak menyakinkan. Macam mana nak close deal?

❌ Bila bercakap berterabur, tak berstruktur, tiada point yang jelas, akhirnya semua orang yang dengar pun tak faham.

❌Anda seorang Bos, Leader, Ketua Pasukan tapi bila tiba-tiba kena bagi ucapan, habis usaha nak elak. Takut nak berucap secara spontan.

❌ Senyap membisu bila jumpa pelanggan. Tiada idea nak borak apa, sudahnya dianggap tak mesra, nak closed deal pun susah.

Dan banyak lagi masalah komunikasi yang selalui dialami tak kiralah anda ni Bos, Team Leader, Doktor, Lecturer atau sesiapa pun. Ini bukan soal siapa, tapi ini soal skill dan kefahaman yang sangat diperlukan dan sangat penting kerana skill ini yang akan membantu anda pergi jauh!

Betul ke KOMUNIKASI ini penting? Teruskan bacaan anda..

Cuba bayangkan anda adalah seorang founder, bisnes owner, leader, ketua, profesional, pendidik yang mana..

 

☑️ – Anda boleh tampil yakin dan confidence bercakap dihadapan

☑️ – Tidak gugup dan berani apabila bercakap dihadapan orang ramai

☑️ – Pandai menyusun dan menstruktur mesej supaya dapat disampaikan dengan lebih jelas

☑️ – Audiens, penonton, client atau customer suka cara anda berkomunikasi dengan mereka

☑️ – Anda menjadi leader yang dihormati dan mempunyai skill komunikasi yang baik

☑️ – Staff dan team mendengar arahan anda dan dapat siapkan task seperti yang anda mahu

☑️ – Skill closing anda bertambah baik apabila anda upgarde skill komunikasi

☑️ – Tahu cara paling efektif untuk menyampaikan maklumat

☑️ – anda boleh mempengaruhi audiens anda dengan baik

Inilah ultimate dalam komunikasi.

Setiap dari kita inginkan skill komunikasi yang baik dan akhirnya menjadi seorang yang mempunyai gaya komunikasi berpengaruh

speak with confidence ogos 2023

Bakal dibongkarkan 4 MODUL’ berimpak tinggi yang Proven, Praktikal dan terbukti berjaya meningkatkan kualiti komunikasi berpengaruh individu dan pasukan!

4 MODUL YANG BAKAL ANDA PELAJARI DAN KUASAI!

MODUL #1 – MINDSET

Modul ini akan membetulkan cara anda berfikir dan saya susunkan strategi dan teknik untuk ubah minda dan mindset anda berubah dari nervous gugup tak yakin kepada sangat excited dan bertenaga.

Bagaimana untuk meningkatkan keyakinan diri bila berkomunikasi dan bercakap dihadapan orang?

Bagaimana untuk mengatasi small little voice yang sering menakut nakutkan kita di masa akan datang?

Mendalami dan memahami mindset dengan teknik yang betul akan membantu anda bangkit dan melawan segala jenis ketakutan dan keyakinan diri

MODUL #2 – SKILLSET

Dalam modul ini kita kupas, olah dan bedah strategi, teknologi, tips dan skil
yang perlu anda ada dan kuasai untuk menjadi seorang komunikator yang berpengaruh.

Bagaimana untuk memudahkan kefahaman orang

Apakah kemahiran yang perlu ada untuk menyusun kata kata

Apakah teknik untuk menyampaikan mesej kita mengikut kepelbagaian manusia. Individu A dengan cara individu A.. individu B dengan cara individu B.. supaya mesej kita resonate.

Bagaimana untuk menyusun point point agar tidak berterabur.

Bagaimana untuk kedengaran & kelihatan lebih berkeyakinan

Bagaimana untuk memperkenalkan diri dan produk kita di masa akan datang?

MODUL #3 – TOOLSET

Kami beri terus tool tool, skil – skil & teknik-teknik yang mudah untuk di amalkan. Skil skil yang bakal anda pelajari ini memang sangat berimpak dan dah bantu ramai student saya sebelum ini..

Skrip untuk memperkenalkan produk atau servis

Template untuk menyampaikan mesej agar mudah di fahami

Format ucapan secara spontan

Template Bagaimana untuk menjawab soalan semasa berada dalam mesyuarat atau semasa ditemuramah

Format pitching produk atau servis

Psikometrik test untuk mengetahui  4 jenis individu

 

BONUS! Dalam Modul Tool Set ini saya akan kongsikan terus kepada anda 6 template (Tool) ini:-

 

  1. Impromptu speech
    2. 4 MAT
    3. Advantage & Disadvantage
    4. Timeline
    5. Causal Division & Result Division
    6. Skrip Asas Memperkenalkan Diri

MODUL #4 – PRACTISE / LATIHAN

Saya percaya kepada penting nya latihan, that why dalam sesi SPEAK kali ini,
kita adakan sesi practise with the real audience. Sangat berbeza dan 1st time saya buat modul ini dalam Speak with Confidence

kami akan bantu anda sama sama untuk breakthrough your fear. Yang paling best ialah, anda akan bersama ‘Real Audience’ yang pastinya akan membantu anda dalam sesi latihan ini

Practise with real audience

Ada Fasilitator dari kalangan TIC kami untuk bantu anda.

Sesi seronok & untuk belajar bersama-sama

Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama dua hari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu komunikasi adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program sehari ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?

SIAPA RIZAL RASHID

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

Media Appearance

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah, BernamaTV dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh‘ kepada ramai orang diluar sana.

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke program Speak With Confidence yang lepas.

APA KATA ALUMNI YANG TELAH BERSAMA KAMI

Dulu tidak Konfiden, sekarang..

“Sebelum ini, saya selalu buntu dan kurang keyakinan dalam berkomunikasi, terutama dengan orang lebih dewasa. ” Cikpuan Alia Natasya, Johor Bahru.

Tetapi selepas menyertai TIC, Cik Alia Natasya dapat merasai peningkatan yang ketara. Beliau kini lebih berani dan yakin untuk bercakap, berkat panduan dan teknik yang dikongsikan oleh Tuan Rizal dan Dr. Ann.

Mereka mengajar saya cara membina rapport, berpakaian dengan betul, dan memberikan nasihat yang sangat berharga. TIC ini bukan hanya sekadar belajar berkomunikasi, tetapi juga satu komuniti yang sangat supportive.

Cik Alia kelihatan semakin bersemangat untuk belajar dan menjadi lebih confident. Alhamdulillah

Teknik Tuan Rizal bantu saya closed sales PALING TINGGI

Cikpuan Rayana Zamri, seorang Financial Consultant dan mempunyai masalah tidak yakin untuk bercakap kerana beliau rasa faktor umur yang tidak melayakkan untuk bercakap dengan orang yang lebih berusia, Alhamdulillah belajar dengan Rizal Rashid dapat satu ilmu yang beliau try dan aplikasikan dan menjadi. Alhamdulillah.

Kami tumpang gembira dengan kejayaan kejayaan beliau.

Sentiasa peroleh Ilmu baru dari seminar Tuan Rizal..

Cikgu Syaqiera ialah seorang guru sekolah rendah untuk matapelajaran Matematik dan telah praktikkan banyak ilmu-ilmu sejak beliau belajar bersama Rizal Rashid.

 

Baru – baru ini beliau hadiri sesi interview dan berjaya gunakan ilmu-ilmu yang diberikan oleh Tuan Rizal dan sangat tenang ketika sesi tersebut.

Teknik negosiasi Tuan Rizal banyak membantu saya closed deal..

“…Ilmu Negosiasi Tuan Rizal banyak membantu saya…” ujar Tuan Zulkarnain, ahli keluarga The Influential Club

katanya teknik Negosiasi yang Tuan Rizal kongsikan kepada beliau dan rakan-rakan TIC dapat dipraktikkan terus dan membantu beliau dalam proses untuk “Closed Tender” projek-projek syarikat beliau.

Mula – mula beliau jenis yang mudah nervous dan apabila berada dalam situasi tersebut membuatkan tidak terkeluar apa yang ingin disampaikan kepada klien sebelum ni, namun akhirnya selepas belajar bersama Tuan Rizal barulah faham dapat merancang ayat yang ingin disampaikan dan Tuan Zulkarnain dapati ini ilmu-ilmu ini sangat power dalam kehidupan seharian.

Alhamdulillah saya dapat perkongsian dari salah seorang ahli The Influential Club (TIC) kami Cikpuan Ashikin binti Abd Malek, Pengarah Vogth Autofilm  Sdn Bhd yang berkongsi tentang kejayaan beliau selepas saya berikan satu tips & teknik nak boost team beliau yang bermasalah.

Isunya ialah staf sales Cikpuan Ashikin ni performance jatuh jadi saya sarankan jumpa staf tersebut one to one, tanya dia apa masalah yang dihadapi, kenalpasti value & ‘softspot’ kemudian beri hadiah kepada ‘softspot’ yang telah dikenal pasti. Ini salah satu cara yang saya kongsikan.

Cikpuan Ashikin kongsikan baru – baru ini yang beliau berjaya atasi isu ini selepas dia beri hadiah khas untuk ‘softspot’ staf tersebut iaitu parent beliau. Akhirnya performance staf tersebut meningkat naik. Staf tersebut berjaya naikkan sales dari 50K sebulan ke 80K hingga 90K sebulan.

Fuhh meremang saya dengar perkongsian Cikpuan Ashikin, bahkan dia duplicate buat pada staf lain pun menjadi. Alhamdulillah

Penyampaian menjadi lebih baik dan menarik selepas..

Puan Nani Khoraiza merupakan Founder kepada Secret Marketer Creative Solution dan beliau juga ialah salah seorang ahli keluarga The Influential Club ( TIC ) yang terawal bersama dengan Tuan Rizal Rashid.

Sebelum menyertai TIC ini beliau mempunyai cabaran setiap kali anjurkan kelas, penyampaian jadi tidak menarik dan point-point berterabur kerana banyak berfokuskan kepada ilmu teknikal.

Namun kini, Alhamdulillah dah berjaya atasinya selepas setahun belajar bersama Rizal Rashid dan keluarga TIC. Tambahan lagi, beliau rasa lebih yakin sekarang untuk menyampaikan ilmu marketing kepada Audien beliau dan sangat seronok dapat belajar bersama Circle yang sangat best serta bertenaga dari pelbagai latar belakang. Terbaik Puan Nani !

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.

..Saya serius berminat nak sertai, Macam mana nak daftar?..

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari student-student yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan tinggi. Ada yang dari tak reti bercakap, dah berani. Dari gugup, nervous Alhamdulillah dah boleh berjaya diubah menjadi lebih tenang, konfiden dan dapat sampaikan konten dengan baik maka nilai dan impak dalam program ini sangat tinggi.

 Tapi bukan nilai yang menjadi ukuran. Yang penting bagi kami ialah anda yang hadir dapat belajar, experience dan take action dari segala skills dan ilmu teori dan juga praktikal yang bakal anda pelajari dan ‘breakthrough‘ sepanjang program berlangsung.

harga seminar bercakap dengan yakin 2024

Untuk perbezaan setiap pakej, anda boleh rujuk infografik dibawah ini.

Daftar segera dibawah!

MONEY BACK GUARANTEE

Jika anda telah menghadiri seminar ini dan telah praktiskan ilmu yang kami kongsikan dan sudah mengambil tindakan namun tiada perubahan yang ketara dalam masa 30 hari, kami akan memulangkan wang anda tanpa banyak soal.

Namun, kami memerlukan anda memberikan review mengenai tindakan yang telah anda lakukan selepas menghadiri seminar kami. Ini adalah syarat yang perlu dipenuhi bagi memastikan kami dapat terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan – pelanggan kami.

 

Harga tiket sudah masuk ke nilai #LASTCALL . Sangat limited, daftar segera di bawah

Anda ada sebarang persoalan atau pertanyaan? Hubungi Team kami:-

Puan Lin di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112

(Customer Care)

p/s: Pengalaman lepas ramai terlepas promosi ini. Jika anda baca sehingga ke sini maksudnya anda perlu ambil tindakan segera!