speak 2021

KHAS untuk anda yang nak belajar rahsia terbesar untuk bercakap dengan konfiden, berjaya buang rasa takut dan dapat menyampaikan sesuatu dengan penuh keyakinan dan akhirnya berjaya capai apa yang anda inginkan.

Tawaran Istimewa investment ilmu ke program exclusive SPEAK WITH CONFIDENCE serendah hanya RM17 seorang untuk 200 pax yang terawal

Tawaran ke program SPEAK 2021 tinggal

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“Conquer Your Fear. Sell Your Dreams. Achieve Your Destiny

MAKLUMAT PENTING SPEAK 2021

30 OKTOBER 2021 (SABTU)

ADVANCED ZOOM MEETING

08.30 PAGI HINGGA 05.30 PETANG

4 BONUS ISTIMEWA UNTUK SEMUA PESERTA

1 . GROUP SUPPORT FACEBOOK BERNILAI RM149

Dalam group ini kami akan bantu anda. Segala info tentang program juga akan kami letakkan di dalam group ini nanti. Akan ada perkongsian dari peserta-peserta yang akan membakar semangat anda untuk terus berjaya

2. RAKAMAN PENUH PROGRAM SPEAK 2021 BERNILAI RM199

Kami sangat berhati-hati untuk memberikan rakaman penuh program kerana kami tahu nilai premium disetiap konten yang dipersembahkan disetiap program. Tapi untuk SPEAK kali ini kami dah decide nak berikan rakaman penuh kepada semua peserta. Anda boleh ulang tonton dan ulangkaji semula. Sangat beruntung!

3. KELAS EXTRA FOLLOW-UP BERNILAI RM249

Kami serius nak bantu anda enhance skill komunikasi, tampil lebih yakin dan berani dan disebabkan itu lah kami berikan 1x extra follow up kelas bersama Rizal Rashid untuk pastikan anda betul-betul faham dan boleh implement segala ilmu yang dipelajari dalam program SPEAK. Ada 5 soalan yang kami akan jawab dari peserta yang tanya dalam sesi kelas follow-up ini.

4. E-WORKBOOK SPEAK 2021 BERNILAI RM98

Kami berikan E-Workbook Exclusive untuk anda mudah belajar dalam program ini nanti. Anda boleh muat turun dan dicetak untuk memudahkan proses pembelajaran.

Semua bonus diatas akan diberikan kepada semua yang mendaftar ke SPEAK 2021

Adakah anda mempunyai masalah komunikasi seperti berikut:-

Tidak berkeyakinan bercakap dan berkomunikasi dihadapan orang ramai.

Gugup dan tidak berani apabila diminta berucap secara spontan

Tak tahu sama ada orang faham atau tidak tentang apa yang kita perkatakan

Nervous dan Gugup apabila bercakap dihadapan staff, team mahupun client.

Tiada idea nak bercakap / berborak apabila bertemu dengan orang baru.

Tak tahu cara nak pengaruhi audiens/staff dengan teknik yang mudah dan betul.

Bila bercakap, tiada point dan berterabur hingga diri sendiri pun tak faham apa yang disampaikan.

Pening nak fikirkan idea untuk bercakap dengan team/customer supaya mereka dengar arahan anda.

JIKA YA ANDA ALAMI SEMUA INI, TAKKAN ANDA NAK BIARKAN TERUS TERJADI?

❌ Staff / Team tak respect pun anda. Yelah, cakap pun tak confident, macam mana nak respect.

❌ Client dan pelanggan semua lari. Buat presentation produk atau servis pun tak menyakinkan. Macam mana nak close deal?

❌ Bila bercakap berterabur, tak berstruktur, tiada point yang jelas, akhirnya semua orang yang dengar pun tak faham.

❌Anda seorang Bos, Leader, Ketua Pasukan tapi bila tiba-tiba kena bagi ucapan, habis usaha nak elak. Takut nak berucap secara spontan.

❌ Senyap membisu bila jumpa pelanggan. Tiada idea nak borak apa, sudahnya dianggap tak mesra, nak closed deal pun susah.

Dan banyak lagi masalah komunikasi yang selalui dialami tak kiralah anda ni Bos, Team Leader, Doktor, Lecturer atau sesiapa pun. Ini bukan soal siapa, tapi ini soal skill dan kefahaman yang sangat diperlukan dan sangat penting kerana skill ini yang akan membantu anda pergi jauh!

Betul ke KOMUNIKASI ini penting? Teruskan bacaan anda..

Ini lima (5) individu terkaya didunia. Anda kenal?

Apakah persamaan mereka? Persamaan mereka ialah KOMUNIKASI. Mereka boleh dan mahir berkomunikasi untuk mempengaruhi staff, team, client, customer dan investor mereka..    

Saya perkenalkan SPEAK 2021 : Speak With Confidence dengan RAHSIA ‘9 MODUL UTAMA’ yang Proven, Praktikal dan terbukti berjaya meningkatkan kualiti komunikasi berpengaruh individu dan pasukan!

9 MODUL YANG BAKAL ANDA PELAJARI DAN KUASAI

MODUL #1 – STRATEGI BINA KEYAKINAN DENGAN MUDAH

Modul ini akan memberikan anda teknik, strategi dan tips terbaik untuk membina keyakinan dengan mudah ketika berkomunikasi. Anda akan kelihatan berkredibiliti tinggi dan mudah dipercayai apabila mempunyai skill ini. Insya Allah

MODUL #2 – TEKNIK IMPROMPTU SPEECH

Ramai orang takut nak bercakap atau berucap dihadapan tapi apabila anda mahir dan faham teknik yang bakal dikongsikan ini, anda pasti teruja. Teknik yang bakal anda lalui secara Teori dan Praktikal yang akan beri keyakinan yang tinggi kepada anda.

MODUL #3 – TEKNIK MENGETAHUI FAHAM KE TAK?

Bila berkomunikasi, mesti kita nak tahu, ‘eh, faham ke tak ni‘ so mesti ada cara dan teknik kan. Yelah taknak kita di cop ‘Syok Sendiri‘ plak. So saya akan kongsikan juga teknik, cara bagaimana and how to identify.

MODUL #4 – STRATEGI ‘GAYA BAHASA‘ BERPENGARUH

Anda ada ilmu, atau seorang Subject Matter Expert (SME) tapi sukar nak ajar orang lain, atau nak sampaikan kepada orang lain? banyak cara dan teknik sebenarnya yang boleh bantu anda sampaikan dengan cara yang betul. Ilmu yang boleh di apply untuk sampaikan arahan kepada staff atau team juga.

MODUL #5 – MISCOMMUNICATION DETECTOR

Masalah utama dalam komunikasi ialah ‘Miscommunication‘ dan ini akan meyebabkan masalah kepada kita. Yelah kita cakap A tapi rupanya mereka faham lain. Menjadi masalah apabila bercakap dengan customer, staff atau team. Nak betulkan? ada teknik dan strateginya. Anda bakal pelajari dalam program ini.

MODUL #6 – BODY LANGUAGE YANG MEYAKINKAN

Dalam komunikasi ada komponen-kompenan yang membantu kearah membina keyakinan, dan salah satunya adalah body language. Saya bakal kongsikan gaya dan body language yang betul untuk tampil berkeyakinan dan dihormati. Apa gaya seorang Leader yang berpengaruh, bagaimana mereka buat dan tonjolkan.

MODUL #7 – RAHSIA 5 AYAT PEMUSNAH KREDIBILITI

Dalam program ini juga, anda bakal belajar 5 ayat pemusnah (bunyi kasar kan?) yang akan membunuh atau memusnahkan kredibiliti. Ini memang berlaku di sekeliling kita dan memang terbukti telah menyebabkan kredibiliti jatuh dan sukar untuk dibaiki. So anda belajar dan terus berhati-hati ya!

MODUL #8 – 4 LANGKAH MEMPENGARUHI

Saya akan share juga tentang 4 langkah mempengaruhi gaya master influencer orang dengan step by step technique dan anda akan lalui secara praktikal juga. Bukan teori semata-semata. Yang paling penting, ini ialah proven teknik yang memang dah bantu ramai student saya faham dan tahu nak pengaruhi orang dengan 4 Step ini.

MODUL #9 – TEKNIK ‘EFEKTIF’ MEMBINA HUBUNGAN

Ramai tanya bagaimana nak bina hubungan yang baik melalui komunikasi supaya orang suka bercakap dengan kita. Ini antara perkara yang bakal saya dedahkan kepada anda semua. Strategi yang akan buat orang selesa nak bergaul & bercakap dengan anda. Insya Allah

Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama sehari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu komunikasi adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program sehari ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?

BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI BERLANGSUNG?

Dijalankan diatas platform Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan two way communication antara speaker dan peserta.

Kami dah anjurkan banyak kali program secara online. Alhamdulillah Feedback sangat baik. Peserta akan lalui dan experience sesi yang Insya Allah sama macam ‘real class

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)

SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU ANDA

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

As Seen On

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah, BernamaTV dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’ kepada ramai orang diluar sana.

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke program SPEAK yang lepas.

INI ANTARA STUDENT YANG SAYA TELAH BANTU DAN UPGRADE!

Dulu closing sorang je, sekarang dah tahu teknik nak pengaruhi audiens dan berjaya closed lebih ramai.
 
Beliau cari guru untuk upgrade skill komunikasi dan akhirnya bertemu dengan Tuan Rizal Rashid. Terus sign up sesi coaching one to one dan next seminar beliau dah berjaya upgrade dan closing beliau bertambah baik. Nampak improvement!
Syukur tuan, sebab saya dah boleh bercakap. Nak berjaya tak kira buat apa pun, bukan hanya kena belajar tapi ACTION yang kita ambil akan push kita untuk berjaya.
 
CikPuan Saurah ini buktinya. Orang nya berpurdah, mula-mula jumpa saya memang banyak yang perlu di improve. Tapi Alhamdulillah berkat usaha beliau belajar kini berjaya berubah menjadi lebih baik dalam komunikasi.
‘Darah gemuruh tu kalau tengok orang depan saya, jantung ini boleh meloncat keluar’ Cikpuan Adilah
 
Punyalah takut nak bercakap sampai macam ni sekali. Kini dah berjaya selepas belajar dengan Tuan Rizal Rashid, beliau boleh bercakap dihadapan dengan lebih baik hingga anjurkan kelas mengajar orang berniaga dan fokus kepada apa yang beliau expert.

Dr Norra merupakan seorang Dr Perubatan dari sebuah Hospital Kerajaan di Kuantan.

Sebagai seorang ketua bahagian disebuah bahagian yang sangat penting, kepimpinan dan kemahiran komunikasi sangat diutamakan dan beliau tidak berfikir panjang dan terus berguru dengan Rizal Rashid untuk UPGRADE skill komunikasi beliau.

 

Tuan Nizam Khan atau mesra di panggil #CikguRimau merupakan seorang individu hebat dan penting membantu syarikat Ade Azhar trading membesarkan legasi perniagaan.

Menjadi trainer/coach kepada ramai remaja dan golongan belia yang nak terlibat dalam bidang jualan menjadi kemahiran komunikasi berpengaruh sangat penting bagi beliau.

Tuan Jubair merupakan pemilik Arnab Village iaitu taman Arnab yang sangat popular di Ranau Sabah.

Dengan jumlah ahli pasukan / team yang semakin berkembang, kepentingan komunikasi juga penting dan menjadikan beliau sentiasa upgrade dan dapat membimbing staff dan team beliau menuju lebih kejayaan.

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.

BERAPA NILAI YURAN UNTUK SERTAI PROGRAM INI?

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari student-student yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan tinggi. Ada yang dari tak reti bercakap, dah berani. Dari gugup, nervous Alhamdulillah dah boleh berjaya diubah menjadi lebih tenang dan dapat sampaikan dengan baik maka nilai dan impak dalam program ini sangat tinggi.

 Tapi bukan nilai yang menjadi ukuran. Yang penting, anda yang hadir dapat belajar, experience dan take action dari segala skills dan ilmu yang teori dan juga praktikal yang bakal anda pelajari dan ‘breakthrough‘ sepanjang program berlangsung.

Kami tawarkan pada harga istimewa tak masuk akal serendah RM17 sahaja untuk seorang. Promosi ini kami tawarkan untuk 200 orang yang terawal sahaja. Harga akan naik selepas 200 pax ini habis terjual.

harga 67 2

Setiap peserta juga akan mendapat E-Workbook Exclusive SPEAK 2021 bernilai RM98.

Daftar segera dibawah!

SEBARANG PERMASALAHAN DAN PERTANYAAN, HUBUNGI TEAM KAMI:-

Cikpuan Lin di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112

(Head Of Customer Care)

p/s: Pengalaman lepas ramai terlepas promosi ini. Jika anda baca sehingga ke sini maksudnya anda perlu ambil tindakan segera!