PENDAFTARAN SPEAK 2020 TELAH DITUTUP

Daftar ke ‘Waiting List‘ kami untuk tidak terlepas promosi-promosi hebat yang ditawarkan.








” Develop Your Self Confidence “

Rizal Rashid

Communication Coach | Author | International Speaker

Daftar SPEAK 2020 : Speak With Confidence dengan promosi dan dapatkan Harga istimewa serta Bonus Extra Exclusive dari Rizal Rashid 

Adakah anda mempunyai masalah komunikasi seperti berikut:-

Tidak berkeyakinan bercakap dan berkomunikasi dihadapan orang ramai.

Gugup dan tidak berani apabila diminta berucap secara spontan

Tak tahu sama ada orang faham atau tidak tentang apa yang kita perkatakan

Nervous dan Gugup apabila bercakap dihadapan staff, team mahupun client.

Tiada idea nak bercakap / berborak apabila bertemu dengan orang baru.

Tak tahu cara nak pengaruhi audiens/staff dengan teknik yang mudah dan betul.

Bila bercakap, tiada point dan berterabur hingga diri sendiri pun tak faham apa yang disampaikan.

Pening nak fikirkan idea untuk bercakap dengan team/customer supaya mereka dengar arahan anda.

Jika YA anda alami semua ini, takkan anda nak biarkan terus terjadi?

Staff / Team tak respect pun anda. Yelah, cakap pun tak confident, macam mana nak respect.

Client dan pelanggan semua lari. Buat presentation produk atau servis pun tak menyakinkan. Macam mana close deal?

Bila bercakap berterabur, tak berstruktur, tiada point yang jelas, akhirnya semua orang yang dengar pun tak faham.

Anda seorang Bos, Leader, Ketua Pasukan tapi bila tiba-tiba kena bagi ucapan, habis usaha nak elak. Takut nak berucap secara spontan.

Senyap membisu bila jumpa pelanggan. Tiada idea nak borak apa, sudahnya dianggap tak mesra, nak closed deal pun susah.

Dan banyak lagi masalah komunikasi yang selalui dialami tak kiralah anda ni Bos, Team Leader, Doktor, Lecturer atau sesiapa pun. Ini bukan soal siapa, tapi ini soal skill dan kefahaman yang sangat diperlukan dan sangat penting kerana skill ini yang akan membantu anda pergi jauh!

Betul ke KOMUNIKASI ini penting? Teruskan bacaan anda..

Ini lima (5) individu terkaya didunia. Anda kenal?

Apakah persamaan mereka? Persamaan mereka ialah KOMUNIKASI. Mereka boleh dan mahir berkomunikasi untuk mempengaruhi staff, team, client, customer dan investor mereka..    

Dan adakah anda tahu, antara 10 Softskill yang dicari-cari di tahun 2020 ini salah satunya ialah ilmu Komunikasi. Oleh itu, sangat penting untuk anda mahir dan mempunyai ilmu komunikasi berpengaruh sebagai persediaan. 

Rizal Rashid | Communication Coach

Saya perkenalkan SPEAK 2020 : Speak With Confidence dengan RAHSIA ‘9 MODUL UTAMA’ yang Proven, Praktikal dan terbukti berjaya meningkatkan kualiti komunikasi berpengaruh individu dan pasukan!

APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI DAN KUASAI!

MODUL #1 – STRATEGI BINA KEYAKINAN DENGAN MUDAH

Modul ini akan memberikan anda teknik, strategi dan tips terbaik untuk membina keyakinan dengan mudah ketika berkomunikasi. Anda akan kelihatan berkredibiliti tinggi dan mudah dipercayai apabila mempunyai skill ini. Insya Allah

MODUL #2 – TEKNIK IMPROMTU SPEECH

Ramai orang takut nak bercakap atau berucap dihadapan tapi apabila anda mahir dan faham teknik yang bakal dikongsikan ini, anda pasti teruja. Teknik yang bakal anda lalui secara Teori dan Praktikal yang akan beri keyakinan yang tinggi kepada anda.

MODUL #3 – TEKNIK MENGETAHUI FAHAM KE TAK?

Bila berkomunikasi, mesti kita nak tahu, ‘eh, faham ke tak ni‘ so mesti ada cara dan teknik kan. Yelah taknak kita di cop ‘Syok Sendiri‘ plak. So saya akan kongsikan juga teknik, cara bagaimana and how to identify.

MODUL #4 – STRATEGI ‘GAYA BAHASA‘ MUDAH

Anda ada ilmu, atau seorang Subject Matter Expert (SME) tapi sukar nak ajar orang lain, atau nak sampaikan kepada orang lain? banyak cara dan teknik sebenarnya yang boleh bantu anda sampaikan dengan cara yang betul. Ilmu yang boleh di apply untuk sampaikan arahan kepada staff atau team juga.

MODUL #5 – MISCOMMUNICATION DETECTOR

Masalah utama dalam komunikasi ialah ‘Miscommunication‘ dan ini akan meyebabkan masalah kepada kita. Yelah kita cakap A tapi rupanya mereka faham lain. Menjadi masalah apabila bercakap dengan customer, staff atau team. Nak betulkan? ada teknik dan strateginya. Anda bakal pelajari dalam program ini.

MODUL #6 – BODY LANGUAGE YANG MENYAKINKAN

Dalam komunikasi ada komponen-kompenan yang membantu kearah membina keyakinan, dan salah satunya adalah body language. Saya bakal kongsikan gaya dan body language yang betul untuk tampil berkeyakinan dan dihormati. Apa gaya seorang Leader yang berpengaruh, bagaimana mereka buat dan tonjolkan.

MODUL #7 – RAHSIA 5 AYAT PEMUSNAH KREDIBILITI

Dalam program ini juga, anda bakal belajar 5 ayat pemusnah (bunyi kasar kan?) yang akan membunuh atau memusnahkan kredibiliti. Ini memang berlaku di sekeliling kita dan memang terbukti telah menyebabkan kredibiliti jatuh dan sukar untuk dibaiki. So anda belajar dan terus berhati-hati ya! 

MODUL #8 – 4 LANGKAH MEMPENGARUHI

Saya akan share juga tentang 4 langkah mempengaruhi orang dengan step by step technique dan anda akan lalui secara praktikal juga. Bukan teori semata-semata. Yang paling penting, ini ialah proven teknik yang memang dah bantu ramai student saya faham dan tahu nak pengaruhi orang dengan 4 Step ini.

MODUL #9 – TEKNIK ‘EFEKTIF’ MEMBINA HUBUNGAN

Ramai tanya bagaimana nak bina hubungan yang baik melalui komunikasi supaya orang suka bercakap dengan kita. Ini antara perkara yang bakal saya dedahkan kepada anda semua. Strategi yang akan buat orang selesa nak bergaul & bercakap dengan anda. Insya Allah

Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama sehari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu komunikasi adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program sehari ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?

join ‘telegram’ khas speak 2020

Join ‘Telegram’ khas SPEAK 2020 untuk tidak terlepas promosi – promosi SPEAK 2020.  Servis ini 100% Percuma.

 BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI DIJALANKAN?

Dijalankan diatas platform Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan two way communication antara speaker dan peserta.

Kami dah anjurkan banyak kali program secara online. Alhamdulillah Feedback sangat baik. Peserta akan lalui dan experience sesi yang Insya Allah sama macam ‘real class

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)

SIAPAKAH SAYA YANG AKAN BANTU ANDA MENGUASAI DAN ‘BREAKTHROUGH’ ILMU ‘KOMUNIKASI BERPENGARUH’ INI?

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’kepada ramai orang diluar sana.

As Seen On

Membawa mentor beliau terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia!

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke program SPEAK

INI ANTARA STUDENT SAYA YANG TELAH DI BANTU & UPGRADE MEREKA!

Dr Norra merupakan seorang Dr Perubatan dari sebuah Hospital Kerajaan di Kuantan.

Sebagai seorang ketua bahagian disebuah bahagian yang sangat penting, kepimpinan dan kemahiran komunikasi sangat diutamakan dan beliau tidak berfikir panjang dan terus berguru dengan Rizal Rashid untuk UPGRADE skill komunikasi beliau.

Tuan Nizam Khan atau mesra di panggil #CikguRimau merupakan seorang individu hebat dan penting membantu syarikat Ade Azhar trading membesarkan legasi perniagaan.

Menjadi trainer/coach kepada ramai remaja dan golongan belia yang nak terlibat dalam bidang jualan menjadi kemahiran komunikasi berpengaruh sangat penting bagi beliau. 

Tuan Jubair merupakan pemilik Arnab Village iaitu taman Arnab yang sangat popular di Ranau Sabah.

Dengan jumlah ahli pasukan / team yang semakin berkembang, kepentingan komunikasi juga penting dan menjadikan beliau sentiasa upgrade dan dapat membimbing staff dan team beliau menuju lebih kejayaan.

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari student-student yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan tinggi. Ialah, dari tak reti bercakap, dah berani. Dari Gugup, nervous Alhamdulillah dah boleh berjaya diubah menjadi lebih tenang dan dapat sampaikan dengan baik maka nilai sangat tinggi.

 Tapi bukan nilai yang menjadi ukuran. Yang penting, anda yang hadir dapat belajar, experience dan take action dari segala skills dan ilmu yang teori dan juga praktikal yang bakal anda pelajari dan ‘breakthrough‘ sepanjang program berlangsung.

 Saya boleh buka jualan untuk seorang bernilai serendah RM66 RM600 untuk program sehari yang padat dan penuh sesi praktikal ini, tapi saya tahu dalam keadaan ekonomi dan kerana asbab kami nak membantu, kami tak akan jual harga tersebut.

join ‘telegram’ khas speak 2020

Join ‘Telegram’ khas SPEAK 2020 untuk tidak terlepas promosi – promosi SPEAK 2020.  Servis ini 100% Percuma.

SEBARANG PERMASALAHAN DAN PERTANYAAN, HUBUNGI TEAM KAMI:-

CIK LIN 019 885 7600 atau 0112 600 0112

Join Telegram khas SPEAK 2020 untuk tidak terlepas promosi seterusnya.