Nak pengaruhi orang lain dengan bercerita ? Storytelling ? Ini program yang anda perlu hadir.

KHAS untuk anda yang nak belajar Kuasai Ilmu Mempengaruhi orang lain dengan teknik Storytelling yang akan memberi Impak Luar Biasa dan akhirnya anda mudah untuk mempengaruhi, memberi arahan dengan efektif, memberi motivasi, menjual produk dan pitch idea kepada investor anda.

Tawaran Istimewa pelaburan ilmu ke program eksklusif POWERFUL STORYTELLING serendah hanya RM797 seorang selama 2 hari untuk 10 orang peserta terawal

Tawaran ke program powerful storytelling tinggal

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Penyertaan kini dibuka terhad kepada 30 orang sahaja.

“..Be a Great Storyteller..”

speak 2021

MAKLUMAT PENTING POWERFUL OF STORYTELLING

18 – 19 JUN 2022

(SABTU & AHAD)

DEWAN BAITUL MAQDIS, WISMA IMRAN HADI, DAMANSARA

08.45 PAGI HINGGA 05.30 PETANG

‘..Storytelling adalah salah satu tools untuk mempengaruhi, menyampaikan mesej dan memberi pemahaman kepada audiens..’

Rizal Rashid

Dengan bercerita juga, manusia mudah terpengaruh dan dipengaruhi. Perkara yang berat juga dapat dipermudahkan dengan bercerita yang lebih santai dan mudah diterima oleh orang sekeliling. Kaedah bercerita ini banyak juga digunakan seperti di dalam video, audio mahupun penulisan.

Mungkin anda dah BUNTU fikirkan cara nak sampaikan mesej kepada team, staf dan agent?

Nak tegur Staff / Team / agen pun main tegur direct je, akhirnya mereka tak dengar dan ikut pun.

❌ Bagi arahan tak buat pun. Mereka dah bosan ke dengan cara dan teknik memberi arahan yang sama je.

❌ Dah takda idea nak beri motivasi macam mana, asyik ulang benda sama je bila memberi motivasi

❌ Anda ada banyak cerita tapi tak tahu nak luahkan atau sampaikan supaya audiens & pendengar suka dan terpengaruh.

Jangan risau! saya akan bantu untuk craft / bina cerita, perhalusi jalan cerita, kongsikan cerita dan sampaikan cerita dengan teknik dan skil yang terbaik supaya audiens atau pendengar faham dan terpengaruh dengan mesej yang anda sampaikan melalui cerita anda.

6 MODUL UTAMA DALAM PROGRAM POWERFUL STORYTELLING

1. Membina cerita yang akan mempengaruhi audiens

Ini ialah modul utama dan penting bagaimana dan apakah cara untuk bina cerita yang berpengaruh dan akan membuatkan pendengar atau audiens anda seronok dan sangat suka dengan cerita anda.

2. Mempraktikkan teknik storytelling gaya juara dunia dalam storytelling

Saya akan kongsikan segala teknik dan struktur bagaimana membina cerita gaya seorang juara dunia. ilmu – ilmu ini saya belajar direct dari juara dunia ketika berguru di Sri Lanka. Serius, best sangat imu ini.

3. Menyenaraikan 5 plot point dalam my story yang akan mempengaruhi pendengar

Dalam storytelling, ada satu kaedah di panggil ‘my story‘. ia satu konsep storytelling yang sangat berpengaruh
dan dapat membuai pendengar untuk ikut dan faham cerita anda dengan lebih berkesan.

.

4. Mendalami teknik show me your story mengikut pattern juara dunia Public Speaking dan speaker antarabangsa

Bila nak sampaikan cerita, bagaimana nak tunjukkan ia supaya nampak real dan audiens suka? disini pentingnya untuk anda belajar skil ‘show me your story‘. Satu kaedah penceritaan yang sangat efektif, real, dramatik dan sangat powerful untuk pengaruhi orang lain.

5. Merangka dan membina 3 pasak utama dalam storytelling

3 struktur ini sangat penting dalam pembinaan sesebuah story. Saya akan rungkaikan dan bantu anda untuk faham 3 pasak ini dan seterusnya anda dapat craft dan bina cerita anda dengan mudah dan paling penting cerita anda orang suka nak dengar.

6. Mengenalpasti 3 jenis suara dalam storytelling

Dalam teknik penceritaan, penggunaan suara juga penting. Ia umpama ‘perencah rasa’ dalam storytelling dan penceritaan, memberikan ia keharmonian dan lebih menusuk ke jiwa pendengar. Anda akan belajar 3 jenis suara ini yang akan buat anda  ‘Wow‘ dan amaze apabila belajar teknik ini.

Dan banyak lagi tips, skil, strategi & teknologi perkongsian yang bakal anda kuasai sepanjang 2 hari program ini. Sesi 2 hari ini penuh dengan teori dan praktikal yang mana harapan kami anda keluar sahaja anda mampu hasilkan cerita yang tersusun, dan dapat sampaikan dengan teknik, suara & emosi yang baik.

Anda akan belajar level suara yang betul untuk sampaikan mesej dengan emosi yang memberi rasa melalui cerita, anda akan belajar V-Shape story model yang akan beri impak pada pendengar dan banyak lagi.

SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU ANDA

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

As Seen On

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah, BernamaTV dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’ kepada ramai orang diluar sana.

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang pernah hadir ke program program saya sebelum ini.

KOMEN PESERTA YANG DAH BELAJAR DI PROGRAM INI

Perkongsian dari salah seorang peserta Powerful Storytelling yang hadir dan belajar selama 2 hari yang sangat memberi impak dan idea kepada beliau untuk gunakan storytelling dalam sesi pengajaran. Beliau merupakan seorang guru dan ilmu storytelling memang sangat membantu dan berbaloi baloi untuk di praktikkan ketika mengajar kata beliau.

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, agen takaful /  insuran, agen penapis air, kakitangan kerajaan. kakitangan awam dan swatsa dan sebagainya.

BERAPA PELABURAN ILMU UNTUK SERTAI PRORGRAM INI?

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari pelajar yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan untuk program 2 hari ini sangat tinggi. Anda akan belajar membina cerita dari cerita sendiri atau cerita orang lain dan olah menjadi satu teknik menyampaikan mesej yang mudah untuk diterima oleh pendengar, agen, staf atau team anda.

Mudah nak sampaikan nasihat, teguran, mesej – mesej penting dan sebagainya.

 Tapi bukan nilai yang menjadi ukuran. Yang penting, anda yang hadir dapat belajar, experience dan take action dari segala skills dan ilmu yang teori dan juga praktikal yang bakal anda pelajari dan ‘breakthrough’ sepanjang program berlangsung.

Kami tawarkan serendah RM797 untuk seorang, dua hari program yang sangat padat dengan ilmu dan sesi praktikal yang akan buka minda anda tentang bagaimana membina storytelling yang luar biasa.

Daftar segera dibawah!

SEBARANG PERMASALAHAN DAN PERTANYAAN, HUBUNGI TEAM KAMI:-

Cikpuan Lin di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112

(Head Of Customer Care)

p/s: Pengalaman lepas ramai terlepas promosi ini. Jika anda baca sehingga ke sini maksudnya anda perlu ambil tindakan segera!