KHAS untuk anda yang nak pelajari ilmu ‘mahal’ , teknik, kemahiran dan skill bagaimana nak fahami pasukan (team), staf dan agen – agen anda dengan lebih baik dan seterusnya anda boleh pengaruhi mereka. Ini ialah senjata rashia yang kebanyakan ‘Great Leader‘ diluar sana ada dalam diri mereka.

Tawaran Istimewa ke program exclusive PENA 2021 hanyalah serendah RM17 seorang untuk 100 pax yang terawal sahaja. Habis kuota, harga akan dinaikkan!

Tawaran ke program PENA 2021 tinggal

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

The Secret Weapon of Great Leaders

Program terbaik dari saya untuk bantu ketua – ketua organisasi, ketua pasukan, leader, bos – bos dan sesiapa sahaja yang ada pasukan, team, staf agen dibawah mereka dan anda nak kenali karakter mereka, sikap mereka, behavior dan attitude mereka supaya selari dengan visi dan misi syarikat, inilah program yang anda perlu hadiri dan kuasai

INFO PENTING PROGRAM PENA 2021

25 SEPTEMBER 2021 (SABTU)

ADVANCED ZOOM MEETING

08.30 PAGI HINGGA 05.30 PETANG

3 BONUS ISTIMEWA UNTUK SEMUA PESERTA

1 . GROUP SUPPORT FACEBOOK BERNILAI RM149

Dalam group ini kami akan bantu anda. Segala info tentang program juga akan kami letakkan di dalam group ini nanti. Akan ada perkongsian dari peserta-peserta yang akan membakar semangat anda untuk terus berjaya

2. RAKAMAN PENUH PROGRAM PENA 2021 BERNILAI RM199

Kami sangat berhati-hati untuk memberikan rakaman penuh program kerana kami tahu nilai premium disetiap konten yang dipersembahkan disetiap program. Tapi untuk PENA kali ini kami dah decide nak berikan rakaman penuh kepada semua peserta. Anda boleh ulang tonton dan ulangkaji semula. Sangat beruntung!

3. KELAS EXTRA FOLLOW-UP BERNILAI RM249

Kami serius nak bantu anda enhance skill komunikasi, tampil lebih yakin dan berani dan disebabkan itu lah kami berikan 1x extra follow up kelas bersama Rizal Rashid untuk pastikan anda betul-betul faham dan boleh implement segala ilmu yang diepalajrai dalam program PENA. Ada 5 soalan yang kami akan jawab dari peserta yang tanya dalam sesi kelas follow-up ini.

4. E-WORKBOOK PROGRAM PENA BERNILAI RM98

Kami sediakan juga E-Workbook Exclusive PENA untuk memudahkan proses pembelajaran anda dan untuk menyalin segala nota-nota penting dan mutiara ilmu yang bermanfaat.

Semua bonus diatas akan diberikan kepada semua yang mendaftar ke PENA 2021

Adakah anda sedang alami situasi berikut:-

❌ Team, staff dan agent anda tidak setia dan selalu tinggalkan anda begitu sahaja?

 

❌ Pernah tak anda rasa penat rekrut dan train staff,agent dan team anda akhirnya mereka keluar masuk dalam organisai anda begitu sahaja?

❌ Kecewa, marah, sedih, kerana lain yang disuruh lain pula staff, team, agen anda lakukan?

❌ Tak tahu macam mana nak meningkatkan motivasi team, staff dan agent anda untuk mereka naikkan sales atau produktiviti kerja mereka?

❌ Anda mempunyai team, staff dan agent yang bagus tapi anda tak tahu bagaimana untuk memanipulasikan corak pemikiran mereka supaya mereka bekerja dengan lebih baik?

❌ Selalu berlaku miscommunication diantara team, staff, agent tetapi anda tidak tahu cara untuk selesaikannya?

Hi Leaders! Masalah kat atas ini memang kerap berlaku. Ramai yang boleh jadi leader tapi berapa ramai yang mampu menjadi leader / ketua yang akan bantu team atau staff dibawahnya bekerja dengan baik seperti diri mereka. Bagaimana leader nak duplicate team staf atau agen dibawah anda untuk jadi seperti anda.

Bagi saya, sebagai seorang leader yang berpengaruh, anda perlu mahir untuk ‘scan‘ atau fahami perangai, karakter dan drive team, staff atau agent anda. Kemahiran ini sangat membantu untuk anda dapat memberi task, arahan atau memahami staff team anda dengan lebih baik dan berkesan dan mudah untuk pengaruhi mereka.

JANGAN RISAU, SEMUA INI ANDA BOLEH PELAJARI DI PENA 2021!

Apa itu PENA?

Ia merangkumi 4 Modul atau Teras Utama dalam memahami manusia secara jelas dan spesifik. Anda akan dibimbing untuk menguasai 4 modul berimpak tinggi ini sepanjang program berlangsung. 

✔️ 1 – PROCESSOR

✔️ 2 – NEEDS

✔️ 3 – EMOTIONAL DRIVE

✔️ 4 – ATTITUDE

pena

KENAPA SAYA PERLU KUASAI PENA?

‘Leader must be close enough to relate to others, but far enough ahead to motivate them’

Dengan kemahiran PENA ini, anda akan tahu teknik dan cara betul untuk sampaikan info, memberi task atau arahan, cara nak motivasikan mereka atau anda tahu kenapa ada staff dan team bersikap begini, ada staff team yang bersikap begitu. Perbezaan sikap dan perangai ini boleh dinilai dengan menguasai PENA dan akhirnya anda boleh memanipulasikan setiap perbezaan ini untuk mencapai produktiviti kerja dan target syarikat.

 

PENA juga akan membantu anda untuk kenal staff, team atau agent anda dengan lebih mendalam dan ini sangat membantu anda membuat sebarang keputusan – keputusan penting dalam pasukan dan syarikat.

4 MODUL ATAU TERAS UTAMA PENA 2021

1 – PROCESSOR

Dalam modul ini, anda akan dapat mengenalpasti 4 jenis individu dan membezakan cara untuk menyampaikan maklumat dengan 4 jenis individu ini. Anda juga akan mempraktikkan profiling sistem bagi mengenalpasti personaliti diri dan organisasi didalam modul yang pertama ini.

2 – NEEDS

Dalam modul kedua, anda akan kuasai Maslow’s hierarchy of Needs yang mana anda akan dapat mengenalpasti 5 tingkatan needs supaya team, staff dan agent anda berasa selesa, mereka rasa selamat dan setia dengan anda.

3 – EMOTIONAL DRIVE

Modul ketiga ini, anda akan belajar dan kuasai ilmu untuk mengenalpasti ‘hot button’ team, staff atau agent anda supaya dapat meningkatkan tahap motivasi mereka. Anda juga akan mempraktikkan formula ramal-faham-pengaruh untuk meningkatkan prestasi diri, team, staff atau agent anda.

4 – ATTITUDE

Modul yang terakhir, anda akan dapat mengenalpasti 4 jenis gaya pemikiran individu atau manusia dan anda akan tahu cara bagaimana team, staff atau agent berfikir. Anda akan mendalami teknik untuk memanipulasikan team, staff atau agent anda setelah memahami gaya pemikiran mereka.

Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama sehari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu ini adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program sehari ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?

BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI BERLANGSUNG?

Dijalankan diatas platform Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan two way communication antara speaker dan peserta.

Kami dah anjurkan banyak kali program secara online. Alhamdulillah Feedback sangat baik. Peserta akan lalui dan experience sesi yang Insya Allah sama macam ‘real class

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)

SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU ANDA

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

As Seen On

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah, BernamaTV dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’ kepada ramai orang diluar sana.

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke program SPEAK yang lepas.

INI ANTARA STUDENT YANG SAYA TELAH BANTU DAN UPGRADE!

Dulu closing sorang je, sekarang dah tahu teknik nak pengaruhi audiens dan berjaya closed lebih ramai.
 
Beliau cari guru untuk upgrade skill komunikasi dan akhirnya bertemu dengan Tuan Rizal Rashid. Terus sign up sesi coaching one to one dan next seminar beliau dah berjaya upgrade dan closing beliau bertambah baik. Nampak improvement!
Syukur tuan, sebab saya dah boleh bercakap. Nak berjaya tak kira buat apa pun, bukan hanya kena belajar tapi ACTION yang kita ambil akan push kita untuk berjaya.
 
CikPuan Saurah ini buktinya. Orang nya berpurdah, mula-mula jumpa saya memang banyak yang perlu di improve. Tapi Alhamdulillah berkat usaha beliau belajar kini berjaya berubah menjadi lebih baik dalam komunikasi.
‘Darah gemuruh tu kalau tengok orang depan saya, jantung ini boleh meloncat keluar’ Cikpuan Adilah
 
Punyalah takut nak bercakap sampai macam ni sekali. Kini dah berjaya selepas belajar dengan Tuan Rizal Rashid, beliau boleh bercakap dihadapan dengan lebih baik hingga anjurkan kelas mengajar orang berniaga dan fokus kepada apa yang beliau expert.

Dr Norra merupakan seorang Dr Perubatan dari sebuah Hospital Kerajaan di Kuantan.

Sebagai seorang ketua bahagian disebuah bahagian yang sangat penting, kepimpinan dan kemahiran komunikasi sangat diutamakan dan beliau tidak berfikir panjang dan terus berguru dengan Rizal Rashid untuk UPGRADE skill komunikasi beliau.

 

Tuan Nizam Khan atau mesra di panggil #CikguRimau merupakan seorang individu hebat dan penting membantu syarikat Ade Azhar trading membesarkan legasi perniagaan.

Menjadi trainer/coach kepada ramai remaja dan golongan belia yang nak terlibat dalam bidang jualan menjadi kemahiran komunikasi berpengaruh sangat penting bagi beliau.

Tuan Jubair merupakan pemilik Arnab Village iaitu taman Arnab yang sangat popular di Ranau Sabah.

Dengan jumlah ahli pasukan / team yang semakin berkembang, kepentingan komunikasi juga penting dan menjadikan beliau sentiasa upgrade dan dapat membimbing staff dan team beliau menuju lebih kejayaan.

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.

BERAPA NILAI INVESTMENT ILMU UNTUK SERTAI PROGRAM INI?

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari student-student yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan tinggi.

 Tapi bukan nilai yang menjadi ukuran. Yang penting, anda yang hadir dapat belajar, experience dan take action dari segala skills dan ilmu yang teori dan juga praktikal yang bakal anda pelajari dan ‘breakthrough‘ sepanjang program berlangsung.

Dalam program ini, Tuan/Cikpuan akan upgrade dan improve skill – skill baru. Ilmu yang bakal dipelajari sangat tinggi nilainya. Saya belajar dari ramai guru untuk betul-betul faham, dan saya apply sendiri dengan team-team saya dan setelah bertahun-tahun belajar dan apply dengan team baru lah saya berani untuk buka kelas untuk ajar dan adakan program yang sangat berimpak ini. Kami tawarkan pada harga istimewa serendah RM17 sahaja untuk seorang. Promosi ini kami tawarkan untuk 100 orang yang terawal sahaja. Harga akan naik selepas 100 pax ini habis terjual.

Setiap peserta juga akan mendapat E-Workbook Exclusive PENA 2021 bernilai RM98.

Daftar segera dibawah!

SEBARANG PERMASALAHAN DAN PERTANYAAN, HUBUNGI TEAM KAMI:-

Cikpuan Lin di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112

(Head Of Customer Care)

p/s: Pengalaman lepas ramai terlepas promosi ini. Jika anda baca sehingga ke sini maksudnya anda perlu ambil tindakan segera!