PENDAFTARAN ‘LIVE Streaming With Confidence‘ kini DIBUKA khas untuk peserta MARA Sabah!

Daftar Special price untuk 50 orang terawal dengan harga RM49 sahaja. 

Ketahui dan pelajari step-by-step bagaimana nak bermula dan memberanikan diri LIVE di social media penuh konfiden dengan teknik yang praktikal dan mudah diikuti. 

Belajar secara LIVE online dari rumah dan akan ada ‘Group Support‘ untuk bantu anda dan memastikan anda berjaya LIVE buat pertama kali dengan penuh konfiden selepas sahaja mengikuti course LIVE secara online ini.

PERHATIAN! Adakah anda masih takut, nervous dan gementar untuk LIVE di social media? adalah anda tiada konfiden yang tinggi untuk LIVE?

Tahukah anda, LIVE adalah salah satu platform terbaik untuk engage dengan follower anda, meningkatkan kredibiliti diri anda dan generate income melalui platform LIVE yang lebih mudah dan menyakinkan.

LIVE juga adalah salah satu tempat untuk sharing, berkongsi maklumat dan menyebarkan kepakaran dan ilmu yang anda ada supaya orang lain dapat melihat anda sebagai seorang yang pakar dan ini lebih membuatkan mereka trust dan percaya kepada produk / servis yang anda jual dikemudian hari.

Maklumat Penting Online Course ‘Live Streaming With Confidence’

17 Oktober 2020 | Sabtu

9.00 pagi – 12.30 Tengahari

Aplikasi Zoom Meeting 

YESS ! Saya akan dedahkan rahsia bagaimana nak berani dan tampil konfiden ketika membuat LIVE dan sesi LIVE anda menjadi lebih menarik dan yang paling penting orang suka untuk tonton live anda. Semua ini saya akan dedahkan kepada anda dalam sesi Online Class ‘LIVE STREAMING WITH CONFIDENCE‘.

ANDA BAKAL KUASAI 3 PERKARA PENTING INI SEMASA ONLINE COURSE INI

Confidence

Confidence sangat penting ketika nak LIVE. Bayangkan anda tak konfiden ketika LIVE? apa perasan orang yang melihat? Apa persedian anda. Bagaimana nak mulakan. Apa yang anda perlu mahir dan kuasai untuk tampil lebih konfiden ketika LIVE? ini semua saya akan kongsikan.

Engagement

Ketika Sesi Live di social media, bagaimana nak attract mereka fokus dan dengar perkongsian LIVE anda sehingga habis. Bagaimana nak membina jambatan, membina hubungan dengan mereka, engage dengan mereka dengan teknik yang bagaimana?

Trust & Credibility

Apabila LIVE anda dilakukan dengan baik, orang akan mula percaya kepada anda. Orang nampak kekuatan anda, kredibiliti anda dan ini sangat penting kerana apabila kerpercayaan sudah ada insya Allah jual apa pun orang akan suka dan beli.

Best ke best kalau anda dapat kuasai 3 perkara ini? 

yang paling penting kemahiran 3 perkara ini boleh dipelajari dan dikuasai dan sebab itulah kelas online ini saya buka supaya anda boleh belajar dan kuasai.

#7 MODUL UTAMA YANG BAKAL ANDA KUASAI DALAM ONLINE COURSE INI

Modul #1 – FORMULA menaikkan konfiden untuk LIVE di social media.

Pernah tak anda alami situasi, anda dah depan smartphone, dah buka media social anda, tapi nak tekan button Live tu pun fikir 50 – 50..” ada ke orang nak tengok ni? “ .. “ kalau aku blur macamana ..” “ Nervous wehhh..

 Ramai orang nak buat LIVE, tapi ketakutan itu telah membunuh niat baik mereka. LIVE untuk berkongsi, sharing memang bagus, tapi disebabkan tak berani, tak jadi LIVE. So bagaimana nak ada keyakinan, keberanian untuk LIVE di Social Media. 

Saya akan kongsikan 4 Rukun Utama atau FORMULA yang akan menaikkan konfiden anda LIVE di social media.

Modul #2  – 8 Kesalahan yang menjatuhkan kredibiliti dan mengurangkan minat audien semasa LIVE

Bila dah ada keberanian, baru lah mudah untuk kita LIVE. Tapi sebelum tu, saya akan kongsikan, apakah yang akan menjatuhkan kredibiliti anda dan mengurangkan minat audien semasa live. 

Ini adalah hasil daripada experiment kami selama beberapa tahun dalam LIVE Streaming di social media platform dan juga di media media mainstream seperti RTM dan Rangkaian TV di Malaysia.

Sebabnya, bila kesalahan kesalahan ni kita elak semasa LIVE, ia akan menaikkan kredibiliti anda sebagai seorang usahawan, business owner dan juga professional atau sesiapa sahaja anda sedang positionkan diri anda.

Anda akan dapat shortcut dan tak perlu melakukan kesilapan yang saya dan team kami lakukan bagi memastikan kelancaran LIVE anda.

Modul #3 – 3 Pasak Utama untuk anda lancar dan tidak blur ataupun lost idea semasa LIVE

Ramai yang Tanya saya, “ Tuan macamana tuan kelihatan lancar semasa LIVE ya ? “ atau ada juga yang minta pandangan .. “ macamana nak handle kalau kita lost idea semasa LIVE..

Ni yang saya suka…kalau kita nak lancar semasa LIVE dan risau lost idea, anda wajib dalami 3 Pasak Utama  untuk kelihatan lancar dan akhirnya menampakkan karisma dan kredibiliti anda. Saya akan share Step by Step.

Saya akan kongsikan skrip, anda tinggal baca dan masukkan based on keperluan anda sahaja.

Amacam On Tak On ? 

Modul #4 – 13 Masterpiece idea LIVE

Ini antara soalan yang saya selalu terima..

Tuan, saya nak share apa ya masa LIVE ? “ … “ Saya tak tau la nak cakap apa masa Live..” … “ Saya tak ada idea nak sembang apa masa live ..” 

Relax… jangan risau… saya akan bagi 13 masterpiece idea konten atau tajuk live yang anda boleh share semasa LIVE dan percayalah, 13 masterpiece ini anda boleh kembangkan kepada lebih banyak konten. Mudah, praktikal dan boleh terus diaplikasi.

Modul #5 – Apakah pemakaian dan imej yang sesuai ketika LIVE

Dalam LIVE, orang melihat kita. Maksudnya kita adalah selebritinya. So imej sangat penting untuk tingkatkan trust atau kepercayaan orang selain meningkatkan kredibiliti anda supaya orang ikut dan dengar anda dengan baik. 

Tapi bagaimana untuk tampil berkredibel. Nah saya akan berikan apakah Do’s & Don’ts dalam pemakaian ketika LIVE.

Modul #6 – Checklist Equipment yang wajib dan optional semasa LIVE

Saya kongsikan terus apa tools, apps dan segala equipment yang saya gunakan dan yang saya sarankan anda gunakan juga ketika LIVE. Saya bongkarkan semuanya.

Live anda akan kelihatan sangat profesional apabila tools yang saya sarankan ini ada pada anda.

Modul #7 – Strategi KESH untuk menjual dalam LIVE dan produk placement ketika sedang LIVE.

Ni adalah part yang saya suka.. kalau anda usahawan atau business owner, ini lah yang akan meningkatkan sales anda inshaAllah.

Saya akan bongkarkan apakah strategi kempen yang kami sedang buat iaitu Strategi ‘KESH’   

(disebut sebagai Cash). Strategi KESH ni sangat mudah dan praktikal.

Dan saya juga akan tunjukkan bagaimana nak meletakkan produk anda ditempat yang betul. Atau kalau anda ada servis, bagaimana nak promote servis anda. Ada caranya yang bakal saya kongsikan.

Dan banyak lagi tips, teknik dan perkongsian untuk pastikan anda boleh start LIVE dan membiasakan diri seterusnya lebih berani dan confident ketika LIVE.

Modul yang bakal didedahkan ini sangat praktikal dan case-study yang real dan teknik yang telah saya dan student-student saya amalkan sebelum ini. Saya juga bakal kongsikan teknik & tips bagaimana kita nak start create content LIVE kita. Apa tajuk yang best dan apa tema sesi LIVE yang kita nak buat. Semua ini saya kongsikan terus dalam sesi ‘Live Streaming With Confidence’

#MODUL BONUS – BAGAIMANA NAK REKOD VIDEO DAN HASILKAN VIDEO DENGAN KONFIDEN, CONVINCING DAN BERIMPAK TINGGI?

YESS ! Modul ini juga saya akan kongsikan khas sebab ramai sangat yang tanya macam nak buat video dengan baik,  yang nampak very strong, sangat menyakinkan dan konfiden sehingga orang nak dan nak lagi tengok video anda. Saya akan kongsikan Rahsia besarnya didalam Course Online ini !

SIAPA YANG BOLEH HADIR DAN BELAJAR DALAM COURSE ONLINE INI?

Semua orang boleh hadir dan belajar course ini sebab LIVE bukan hanya menjual, ada je yang buat LIVE sharing tentang ilmu dan skill yang mereka ada so mereka nak pastikan LIVE mereka lebih menyakinkan, ada juga yang educate follower / prospek dengan LIVE so anda boleh hadir dan belajar ke Course Online ini untuk pastikan anda dapat LIVE dengan baik dan sangat berkredibiliti tinggi.

Usahawan, Bisnes Owner

Usahawan atau pemilik bisnes yang ada produk, tak kisah apa produk pun dan nak start menjual di LIVE social media, course online ini sangat sesuai. Yang dah expert power, yang dah buat jualan secara LIVE juta-juta tak disarankan untuk join.

Agensi Servis (Takaful, property, investment Training provider dll)

Norma baru ini ialah waktu yang sesuai dimana anda kena start go online. Yelah, nak jumpa orang pun berisiko, so closed deal atau cari prospek / leads via online je dengan cara buat sharing secara LIVE so anda kena join dan belajar dalam kelas ini. Free marketing yang powerful.

METHOD PROGRAM ONLINE

Dijalankan diatas platform Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan two way communication antara speaker dan peserta.

Peserta akan melalui experience yang berbeza dan bersedia untuk ditanya ketika dalam sesi ini.

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah, maklumkan pada team)

SIAPA SAYA YANG AKAN BERKONGSI DENGAN ANDA ILMU LIVE INI?

Rizal Rashid
Communication Coach | Author | International Speaker

Mohd Rizal Bin Abd Rashid Merupakan Seorang Jurulatih Bertauliah Daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) Dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Beliau Mempunyai Kepakaran Dalam Komunikasi Berpengaruh Dan Telah Mengendalikan Banyak Bengkel Serta Seminar Serta Melatih Ribuan Bisnes Owner, Usahawan Dan Professional Dalam Dan Luar Negara Fokus Kepada Komunikasi Berpengaruh Dan Body Language.

Beliau Merupakan Anak Malaysia Pertama Yang Bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau Bertalaqqi Secara Berdepan Dan One To One Untuk Menyedut Segala Ilmu #Worldclass Untuk Dikongsikan Kepada Seluruh Rakyat Malaysia. Hasil Dari Berguru Dengan Ramai Individu Ternama Dalam Komunikasi Serta Pengalaman Yang Luas, Beliau Adunkan Dan Berjaya Memformulasikan Modul Dan Membina Teknologi Komunikasi Berpengaruh Pertama Di Malaysia Untuk Sesiapa Sahaja Yang Mahukan Kejayaan. Beliau Percaya, ‘Success Led By The Power Of Communication’

Beliau Merupakan Founder Dan Pengasas Bagi Seminar Komunikasi Terbesar Di Malaysia Iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ Yang Membariskan Ramai Speaker-Speaker Hebat Seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal Dan Ramai Lagi.

Sekarang beliau sedang menghostkan rancangan LIVE ‘Bicara Inspirasi’ yang bersiaran hampir setiap hari secara LIVE di Facebook dan Youtube beliau bersama ramai tetamu jemputan seperti Ustaz Zul Ramli, Mr Kokom, Bro Amin Idris, Tuan Hj Asri dan ramai lagi.

As Seen On

APA KOMEN PESERTA YANG TELAH HADIR KE PROGRAM INI

Gambar sekitar program LIVE EVENT Rizal Rashid Sebelum ini

Sesi Online training bersama student beliau dan dijemput juga memberikan talk kepada ramai orang diluar sana dalam menguasai ilmu komunikasi berpengaruh.

Sesi Online training bersama agent-agent Zurich lebih 350 orang di platform Zoom

Antara komen-komen mereka yang telah menonton sesi LIVE 

Berapa nilai investment  untuk Course Online ‘Live Streaming With Confidence’ ini.

Segala ilmu dan perkongsian dalam sesi Course online ini memang telah terbukti dan diambil sepenuhnya dari pengalaman, experiement yang dilakukan. Anda hanya perlu ikut Step-by-Step dan execute segala plan dan action yang diminta ketika sesi ini berlangsung. Batch pertama & kedua tempoh hari juga ramai yang telah berjaya LIVE dengan konfiden. Sebelum ni nak LIVE pun tak berani, now siap dah susun 14 siri LIVE khas lepas je attend course online ini. Memang terbaik!

Insya Allah anda yang serius juga pasti berjaya dan boleh menjadi seperti mereka.

Yuran asal untuk sertai Course Online ini ialah hanya RM159 seorang. Harga. Tapi kami buka harga promosi seperti berikut..

RM49 seorang (Khas untuk 50 pax) MARA Sabah Special

RM99 seorang (Khas untuk 50 pax)

RM129 seorang (Khas untuk 50 pax)

RM159 seorang (Khas untuk 50 pax)

Bukan itu sahaja, kami juga berikan bonus Exclusive bernilai lebih RM600 khas untuk anda seperti:-

Group Support Facebook bernilai RM99

Saya akan adakan sesi ‘Follow-up’ dalam group ini untuk make sure anda faham dan on track dalam proses pembelajaran ini.

3 video Rizal Rashid exclusive (berdurasi lebih 30 minit) bernilai RM189

Saya berikan video saya yang exclusive.

Exclusive live dalam rancangan Bicara Inspirasi (Khas untuk 5 orang bertuah) bernilai RM129

Ini akan memberikan leverage kepada anda kerana Sesi Bicara Inspirasi ini mendatangkan personaliti hebat di Malaysia

Koleksi Ebook Exclusive Rizal Rashid bernilai RM199

Koleksi e-book ini memang dapat bantu anda tingkatkan skill komunikasi personal anda.

Ambil peluang sempena PKP ini untuk kuasai ilmu yang bermanfaat dan boleh menambah nilai kepada anda. Course Online ini juga kami tawarkan ‘Money Back Guarantee‘ dimana sekiranya anda rasa tak puas hati, kami akan pulangkan duit anda. Tiada masalah kerana Alhamdulillah sepanjang pengalaman kami menganjurkan program, rata-rata peserta yang pernah hadir ke program kami, mereka sangat berpuas hati.

Sebarang pertanyaan dan persoalan tentang Course Online ini, anda boleh terus hubungi kami ditalian:-

019 885 7600 – Cik Puan Rozlinita

p/s : saya sarankan anda membuat keputusan segera sebelum pendaftaran ditutup dan harga promosi berakhir.

p/s : Pengalaman lepas, setiap kali kami buka, memang cepat je habis. Alhamdulillah