email mentoring

AWAS! Tahun 2021 Ialah Tahun Yang Sangat MENCABAR!

1 – BISNES semakin mencabar, pesaing semakin hebat & ramai. ANDA dimana jika masih biasa-biasa?
2 – KERJA semakin sukar, bekerja pun asyik berhenti aje. Takkan terus jadi pekerja dengan attitude biasa-biasa?
3 – SEMUA nak buat bisnes, nak jadi agent, nak buat duit tepi tapi nak bercakap pun takut aDUH

Paling dasyat, Pandemik Covid-19 menyerang! banyak bisnes ‘Terpaksa’ tutup, hartanah dilelong & ramai pekerja dibuang.

Adakah Anda Bersedia untuk UPGRADE Diri Anda Dengan ILMU KOMUNIKASI yang BERPENGARUH dan memberi IMPAK BESAR kepada DIRI, KELUARGA dan ORANG SEKELILING anda?

Saya bawakan 1 program khas bertajuk ‘Email Mentoring With Rizal Rashid‘ yang mana saya cuba sedaya supaya untuk bantu anda semua belajar ilmu komunikasi berpengaruh dengan lebih mudah, senang hanya melalui email tapi Insya Allah mempunyai impak luar biasa!

5 modul utama yang bakal anda pelajari dalam sesi email mentoring ini.

confidence nervous

teknik mengawal nervous, gemuruh

Bagaimana cara untuk menghilangkan rasa nervous, gemuruh atau stage fright dan seterusnya membina keyakinan diri ketika berkomunikasi, present atau bercakap dihadapan. Saya berikan juga video penerangan supaya mudah untuk anda faham dengan lebih jelas.

confidence nervous

Nervous dah ok, mesej sampai tak?

Anda akan belajar bagaimana nak memastikan mesej sampai dengan teknik OCC. Anda akan tahu nak susun content atau penyampaian anda supaya tersusun dan teratur dan yang paling penting, team, staff, agen, audiens dapat apa yang anda sampaikan. Best ke best?

confidence nervous

Powerful Opening

Saya suka tekankan bab ini kerana apabila nak berkomunikasi, present atau menyampaikan sesuatu, opening sangat penting. Opening akan buat audiens fokus, opening yang baik akan buat  audiens terpengaruh dan beri tumpuan sepenuhnya. Jangan risau, anda akan diajar dalam email mentoring ini. Saya berikan juga contoh supaya mudah untuk anda olah dan ikut.

confidence nervous

Teknik Mempengaruhi

Saya akan explain salah satu cara untuk pengaruhi adalah dengan mengenal siapa yang sedang anda bercakap. Dengan memahami mereka mudah untuk anda menekan ‘Hot Button’ mereka supaya mudah untuk anda closing atau pengaruhi audiens anda. Teknik ini juga terpakai untuk bisnes owner atau bos yang nak pengaruhi team, staff ataupun agen. Saya berikan satu contoh (bentuk video) supaya anda lebih faham.

confidence nervous

Powerful closing

Akhir sekali pastilah untuk pastikan teknik closing yang mantap dan terbaik. Ini juga penting supaya mesej sampai atau apa yang anda nak pendengar ikut dan buat. Saya suka berikan ‘take home’ kepada audiens supaya apabila mereka pulang, ada ilmu atau ada sesuatu yang mereka perolehi. Anda akan belajar dalam modul ini nanti.

Sesi Email Mentoring ini akan berjalan secara online melalui email dan anda akan melalui 5 siri email beserta bahan-bahan bantuan seperti artikel dan video juga disediakan untuk membantu anda memahami dan mendalami setiap pembelajaran dengan lebih berkesan.

Kami akan hantarkan email setiap 2 hari dan anda perlu buka, baca, hadam dan cuba praktikkan. Kami berikan juga soalan & latihan supaya anda boleh apply kan segala ilmu yang kami berikan dan memantapkan lagi pemahaman anda. Mudah kan nak belajar?

siapa saya yang akan membantu anda?

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

As seen On

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke progam Rizal Rashid yang lepas.

antara peserta yang telah dibantu

berapa nilai investment untuk join email mentoring ini

Ilmu dalam sesi ini memang mahal dan berimpak tinggi. Ilmu yang saya berikan memang praktikal dan anda pasti boleh apply selepas sahaja belajar.

Saya boleh je cas RM199 untuk seorang dengan ilmu sepanjang 5 sesi ini tapi saya nak bantu anda dan dedahkan kepada anda formula ‘world class’ untuk menjadi komunikator yang HEBAT, BERPENGARUH dan MEMBERI IMPAK kepada orang yang mendengar! berita baiknya, saya berikan secara 100% PERCUMA kepada anda. Insya Allah.

 

Saya berikan tajaan 100% so anda hanya perlu hadir berikan komitmen masa untuk belajar dan apply segala ilmu yang saya sampaikan nanti.

 

Daftar segera dengan mengisi borang dibawah. Kemudia bersedia di email untuk anda lalui kesemua 5 sesi dalam masa seminggu Insya Allah.

 

p/s: Daftar sekarang secara percuma sebelum saya cas RM199 seorang selepas cukup 2000 pax yang mendaftar.








Jika anda mempunyai masalah atau perlukan bantuan, boleh hubungi (che lin) head of customer care kami di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112