Terbaru dari Rizal Rashid untuk bantu anda upgrade skil bercakap dengan berani dan berpengaruh..

Kami nak bongkarkan rahsia bagaimana anda boleh lawan rasa takut, gugup, gementar dan tidak berani untuk bercakap dihadapan team, staf, agen, customer, atau di depan kamera dan tampil lebih berani, berpengaruh, dihormati dan bakal merubah hidup anda menjadi lebih baik.. 

Tawaran ke program berani bercakap tinggal

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“..Breakthrough Your Fear. Secret To Rise Up And Speak Confidently..

speak 2021

MAKLUMAT PENTING BERANI BERCAKAP

25 & 26 Jun 2022 (Sabtu & Ahad)

Advanced Zoom Meeting

08.30 Pagi hingga 05.00 Petang

Kami selalu menjadi tempat rujukan dalam masalah komunikasi, dan dari perkongsian dan pertanyaan ramai boleh saya simpulkan bahawa antara masalah utama dalam komunikasi berpunca dari tidak berani untuk bercakap. Ini ialah punca asas yang jika tidak dibetulkan, di perbaiki akan menjadi lebih parah. Ada yang..

Bisnes dah ada ramai team, staf, agen tapi yang selalu bercakap dihadapan bukan lah anda sebagai seorang leader. Asyik suruh orang lain yang sampaikan amanat.

Anda leader tapi nak sampaikan idea / pandangan waktu meeting pun tak berani, akhirnya anda menyesal idea anda tidak didengari.

Anda nak jadi leader di organisasi, parti politik dan sebagainya tapi nak bercakap pun masih tak berani. Macam mana orang bawahan, ahli parti nak ikut dan trust anda?

Nak pitch idea kepada investor pun anda masih ragu-ragu dan keluarkan pelbagai alasan, sebenarnya anda takut dan tak berani je.

Anda manager, ketua jabatan tapi nak tegur orang bawahan pun takut, tak berani. Macam mana anda nak di hormati dan nampak powerful?

Selalu di compare dengan orang lain. ‘..bos lama dulu bercakap pun jelas, berani, bos baru ni nak cakap kat depan pun tak berani, apa dia cakap pun aku tak faham..’

Pernah tak anda rasa menyesal? anda ada idea tapi tak berani nak cakap, apabila orang lain cakap idea tersebut, dan idea tersebut diterima dan dipuji, anda rasa, ish menyesalnya itu idea aku.

Anda seorang bisnes owner, bisnes pun dah power, tapi anda masih lagi tak berani bercakap? Dipanggil nak kongsi kejayan di TV, Radio pun minta orang lain yang pergi. Macam mana tu?

JIKA ANDA ALAMI SITUASI DIATAS, ANDA WAJIB BANGKIT DAN UBAH!

Saya kongsikan program terbaru yang telah saya susun, rangka dan refresh semula modul dan konten yang berimpak tinggi untuk bantu individu diluar sana yang nak bangkit dan berani bercakap dihadapan team, agen, staf, pelanggan, pelabur, ahli parti, ataupun di depan TV, radio dan sebagainya.

3 BAHAGIAN UTAMA DALAM PROGRAM ‘BERANI BERCAKAP’

MINDSET

Kita nak ubah mindset kepada lebih berani dan perubahan mindset ini penting untuk memastikan kita akan sentiasa lebih berani bercakap dan bagaimana untuk mengatasi small little voice yang sering menakut nakutkan kita di masa akan datang

SKILLSET

Anda akan dapat mendalami apakah kemahiran yang perlu ada agar anda sentiasa kelihatan berkeyakinan, berstruktur dan apakah faktor – faktor yang mengurangkan kredibiliti anda apabila bercakap

TOOLSET

Setelah mempelajari skill atau kemahiran sebagai seorang yang berani bercakap, anda akan diberikan satu tool yang boleh digunakan pada bila bila masa dan di mana mana semasa bercakap dihadapan audien.Ianya mudah dipraktikkan dan actionable. Anda juga akan diberikan peluang untuk praktis tools ini semasa program berlangsung

Dalam 3 bahagian utama ini akan dikuasa dengan 10 modul terbaik dan berimpak yang telah saya susun supaya mudah untuk anda pelajari dan adaptasikan seharian.

10 MODUL BERIMPAK TINGGI YANG BAKAL ANDA PELAJARI DAN KUASAI

#1 – 7 Sebab kenapa kita takut nak bercakap

Dalam modul ini, saya akan kongsikan 7 sebab kenapa kita takut nak bercakap dan apakah cara untuk mengatasinya. 7 sebab ini antara dari dapatan saya sepanjang berada dalam industri bercakap ini lebih 10 tahun.

#2 – formula tingkatkan self esteem & self confidence

Untuk modul yang kedua ini, anda akan kuasai formula untuk meningkatkan self esteem & self confidence dengan menggunakan Formula 3C & Practise. Insya Allah modul yang boleh beri impak kepada diri anda.

#3 – STRATEGI ATASI ‘SMALL LITTLE VOICE

Bagaimana mengatasi small little voice yang selalu menakut – nakutkan kita dengan teknik Hacking your Mind Filters yang akan membuka minda anda bagaimana mindset atau habit yang tidak baik ini dapat kita atasi dengan mudah dan seterusnya membuatkan kita lebih yakin dan berani.

#4 – formula uk + kn = understanding

Apakah rahsia untuk memudahkan kefahaman audien semasa anda bercakap. Kadang- kadang kita bukan tak berani nak bercakap, cuma kita tak yakin, eh mereka ni faham ke apa aku sampaikan? so modul ini akan bantu anda untuk mudahkan kefaham orang apabila anda bercakap.

#5 – TEKNIK Impromptu Speech / 4MAT / Timeline

Strategi dan formula untuk Menyusun percakapan anda supaya lebih teratur dan mudah difahami walaupun anda diminta untuk bercakap secara Impromptu atau spontan. Modul ini mempu menjadikan anda lebih bersedia dan nampak profesional.

#6 – gaya bahasa wajib elak

Dalam modul ini, kita akan fahami gaya bahasa yang anda wajib elakkan. Apakah gaya bahasa yang mengurangkan kredibiliti anda? Kalau anda tahu dan faham tentang modul ini, Insya Allah anda akan berani bercakap dengan berani.

#7 – bahasa badan berpengaruh

Bagaimana bahasa badan yang akan membuatkan anda kelihatan sangat berkeyakinan, berkredibel dan dihormati apabila bercakap di depan audiens atau diatas pentas. Ilmu ‘body language‘ ini antara skil penting untuk pastikan anda ada ilmu dan berani bercakap dihadapan.

#8 – teknik elak blur ketika bercakap

Kadang tu dah berani tapi selalu blur dan lost point apabila bercakap. Macam mana nak buat, ada strategi atau teknik ke? Ya, ada dan saya bakal kongsikan dalam modul ini supaya anda betul betul bersedia dari sebarang perkara yang tidak dijangka.

#9 – strategi untuk kelihatan dan kedengaran konfiden

kalau anda nak bercakap dengan berani dihadapan, pastikan anda ada ilmu ini. Ilmu untuk anda dilihat dan didengari konfiden dihadapan audiens.

#10 – kena kecam? jangan risau

Apakah Teknik Reciprocate sekiranya dikecam semasa bercakap di hadapan umum. Dah berani nak bercakap tapi risau kena kecam, nanti jatuh kredibiliti la dan sebagainya. Dalam modul ini, saya akan bantu anda.

Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama 2 hari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu komunikasi adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?

Rizal Rashid

BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI BERLANGSUNG?

Seminar ini dijalankan diatas platform Zoom Meeting. Link zoom akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan two way communication antara speaker dan peserta.

Kami dah anjurkan banyak kali program secara online. Alhamdulillah Feedback sangat baik. Peserta akan lalui dan experience sesi yang Insya Allah sama macam ‘real class

Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)

SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU ANDA

RIZAL RASHID – Jurulatih Komunikasi

Merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

As Seen On

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah, BernamaTV dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’ kepada ramai orang diluar sana.

Berguru dengan World Champion Public Speaking 2014 di Sri Lanka dan pernah membawa mentor beliau ini terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia dalam program komunikasi terbesar di Malaysia iaitu Program Now Everyone Can Speak.

Gambar bersama peserta-peserta yang telah hadir ke program – program yang lepas.

ANTARA STUDENT YANG SAYA TELAH BANTU DAN UPGRADE!

Dulu closing sorang je, sekarang dah tahu teknik nak pengaruhi audiens dan berjaya closed lebih ramai.
 
Beliau cari guru untuk upgrade skill komunikasi dan akhirnya bertemu dengan Tuan Rizal Rashid. Terus sign up sesi coaching one to one dan next seminar beliau dah berjaya upgrade dan closing beliau bertambah baik. Nampak improvement!
Syukur tuan, sebab saya dah boleh bercakap. Nak berjaya tak kira buat apa pun, bukan hanya kena belajar tapi ACTION yang kita ambil akan push kita untuk berjaya.
 
CikPuan Saurah ini buktinya. Orang nya berpurdah, mula-mula jumpa saya memang banyak yang perlu di improve. Tapi Alhamdulillah berkat usaha beliau belajar kini berjaya berubah menjadi lebih baik dalam komunikasi.
‘Darah gemuruh tu kalau tengok orang depan saya, jantung ini boleh meloncat keluar’ Cikpuan Adilah
 
Punyalah takut nak bercakap sampai macam ni sekali. Kini dah berjaya selepas belajar dengan Tuan Rizal Rashid, beliau boleh bercakap dihadapan dengan lebih baik hingga anjurkan kelas mengajar orang berniaga dan fokus kepada apa yang beliau expert.

Cikgu Zul merupakan seorang guru di sekolah di Sarawak. Alhamdulillah beliau dulu nya mengalami masalah Anxiety disebabkan orang sekeliling, pada Tahun 2021 beliau cuba untuk bangkit dan akhirnya jumpa dengan Tuan Rizal & circle TIC dan banyak yang beliau upgrade. Tak pernah miss hadir program-program Tuan Rizal dan kini sangat confidence. Selalu berkongsi didalam kelas kejayaan beliau. Alhamdulillah

Cikpuan Rohailis mempunyai masalah dalam komunikasi dengan ibu beliau, Alhamdulillah belajar dengan Rizal Rashid dapat satu ilmu yang beliau try dan aplikasikan dan menjadi. Alhamdulillah. Kami tumpang gembira dengan kejayaan kejayaan beliau.

Cikgu Syaqiera ialah seorang guru sekolah rendah untuk matapelajaran Matematik dan telah praktikkan banyak ilmu-ilmu sejak beliau belajar bersama Rizal Rashid.

 

Baru – baru ini beliau hadiri sesi interview dan berjaya gunakan ilmu-ilmu yang diberikan oleh Tuan Rizal dan sangat tenang ketika sesi tersebut.

Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.

BERAPA NILAI YURAN UNTUK SERTAI PROGRAM INI?

Dengan pengalaman, kemahiran serta hasil impak dari student-student yang pernah hadir dan belajar, memang nilai yang patut ditawarkan tinggi. Ada yang dari tak reti bercakap, dah berani. Dari gugup, nervous Alhamdulillah dah boleh berjaya diubah menjadi lebih tenang dan dapat sampaikan dengan baik maka nilai dan impak dalam program ini sangat tinggi.

Kami tawarkan 3 pakej harga istimewa dengan 3 pilihan yang berbeza.

p/s: Tiada pengeposan ke luar negara

SEBARANG PERMASALAHAN DAN PERTANYAAN, HUBUNGI TEAM KAMI:-

Cikpuan Lin di talian 019 885 7600 atau 0112 600 0112

(Head Of Customer Care)

p/s: Pengalaman lepas ramai terlepas promosi ini. Jika anda baca sehingga ke sini maksudnya anda perlu ambil tindakan segera!